Haberler

Alman Radyo Kanalından İstanbul Canlı Yayını -Radiomultikulti, 3 Gün Boyunca İstanbul'dan Almanya'ya Canlı Yayın Yapacak

Berlin Brandenburg Radyo Televizyon Kurumu (Rbb) Çatısı Altında Yayınlarını Sürdüren Radiomultikulti, 3 Gün Boyunca İstanbul'dan Almanya'ya Canlı Yayın Yapacak.

Berlin Brandenburg Radyo Televizyon Kurumu (RBB) çatısı altında yayınlarını sürdüren Radiomultikulti, 3 gün boyunca İstanbul'dan Almanya'ya canlı yayın yapacak.

Yayının tanıtımı nedeniyle Goethe Enstitüsünde düzenlenen kokteylde basın mensuplarına bilgi veren Radiomultikulti Genel Yayın Yönetmeni İlona Marenbach, Türkiye'nin Almanya'da bilinen resminin 40 yıl önce gelen göçmen işçilere dayandığını, ancak bugün Türkiye'yi ziyaret eden gençlerin bu resmi çok farklı tarif ettiğini ifade etti.

Marenbach, ''Biz de tereddüte düştük, hangi resmin gerçek resim olduğu konusunda ve buraya gelip yerinde öğrenmek istiyoruz. İstanbul'un çekici yönü nedir, onu öğrenmek istiyoruz. Berlin ile İstanbul'u kıyaslıyoruz '' şeklinde konuştu.

İlona Marenbach, 3 günlük canlı yayın boyunca İstanbul'da iş, özel hayat ve eğlence hayatının nasıl olduğunu anlatmaya çalışacaklarını vurgulayarak, Berlin'de Almanca dışında 17 farklı dilde yayın yaptıklarını, büyük oranda Türk nüfusu bulunduğu için bu dilde de yayın yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Avrupa Parlamentosu'nun Türk Milletvekili Cem Özdemir de Radiomultikulti'nin bütün dünya müziklerini çalan, Sertab Erener, Tarkan, Kardeş Türküler gibi sanatçı ve grupları ilk kez Almanya'ya duyuran bir kanal olduğunu, ayrıca Berlin'de konuşulan tüm dillerde yayın yapmasıyla tanındığını belirterek, ''Berlin ile İstanbul'un çok ortak yönü var. Her ikisi de tarihi kentler olduğundan bu programın burada yapılması bence çok doğal'' diye konuştu.

Bir basın mensubunun, AB'nin son genişleme raporuna yönelik değerlendirmesini sorması üzerine de Özdemir, raporun olumsuz olmadığını ve Avrupa'da hiç kimsenin Türkiye ile ilişkilerin kesilmesini istemediğini dile getirdi.

Özdemir, ''Türkiye büyük mesafeler kat etti. Önümüzdeki 10-15 sene bu süreç devam edecek ve sonunda tam üyelikle sonuçlanacak'' dedi.

Avrupalı parlamenterlerin AK Parti'yi nasıl değerlendirdiğine yönelik soru üzerine de Özdemir, ''Özellikle bu Fransa Parlamentosu krizinden sonra son derece sağduyulu bir tepki gösterdiler. Meclis'ten bazılarının, '70 bin Ermeni'yi sınır dışı edelim' tepkisine karşı soğukkanlı reaksiyon göstermeleri Avrupa'dan çok takdir gördü'' yanıtını verdi.

Radiomultikulti'nin 1-3 Kasım tarihleri arasında ''Kafe İstanbul'' adı altında yapacağı İstanbul'dan canlı yayınlar Almanya'da her gün 4 saat boyunca dinlenebilecek. Almanya saati ile 14.00-17.00 arasında Almanca, 17.00-18.00 arasında Türkçe yapılacak yayınlarda İstanbul'daki yaşam Berlin'e aktarılacak.

Yayınlarda, iki kentteki Alman ve Türk gençlerinin yaşamları irdelenecek.

Berlin'den gelen radyo çalışanları ve İstanbul'dan müzisyen, siyasetçi, sporcu, işveren, ev kadını gibi kesimlerden temsilciler, yayınlara katılarak İstanbul izlenimlerini aktaracak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title