Haberler

Alman Mesleki Eğitim Okul Yetkilileri Karabük'te

Karabük Mesleki Eğitim Merkezi'nin Kardeş Kurumu Olan Almanya Duisburger-werkkiste Meslek Okulu Genel Müdürü Norbert Geıer ve Proje Koordinatörü Chrsitoph Luerweg, Anne Çocuk Eğitimi Bölüm Yöneticisi Nicole Wölke, Konfeksiyon Satış Elemanlığı Bölüm Yöneticisi Sabine Schulz, Hasta Bakıcı Bölüm Yöneticisi Christel Kruse, Vali Can Direkçi'yi Makamında Ziyaret Ettiler.

Karabük Mesleki Eğitim Merkezi'nin kardeş kurumu olan Almanya Duisburger-Werkkiste Meslek Okulu Genel Müdürü Norbert Geıer ve Proje Koordinatörü Chrsitoph Luerweg, Anne Çocuk Eğitimi Bölüm Yöneticisi Nicole Wölke, Konfeksiyon Satış Elemanlığı Bölüm Yöneticisi Sabine Schulz, Hasta Bakıcı Bölüm Yöneticisi Christel Kruse, Vali Can Direkçi'yi makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Karabük Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Adnan Taşlıyan ve Karabük Proje Merkezi yetkilileri de hazır bulundular.

Karabük Mesleki Eğitim Merkezi'nin 2007 yılında Almanya'da uyguladığı Leonardo da Vinci programında ev sahipliği yapan ve program sonunda ortak çalışmalar yapılması için kardeş kurum olduğu Duisburger - Werkiste Mesleki Eğitim Okulunun Genel Müdürü Norbert GEIER ve öğretmenleri hem Karabük'ü tanımak hem de meslek okullarını ziyaret etmek için Karabük'e geldiler. Vali Can Direkçi, Almanya'dan gelen eğitim görevlilerini Karabük'te görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, "Ben Almanya'dan gelen çok değerli dostlarımızı hem Karabük'te görmekten, hem de kendilerini tanımış olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Özellikle kardeş okul olarak Karabük Meslek Eğitim Merkezinin seçimleş olmasından büyük bir mutluluk duyduk. Her iki eğitim kurumunun, özellikle mevcut okullarımızdan yeterince eğitim alamamış ve istihdam için gerekli olan becerilerle donatılmayı bekleyen insanlara dönük olması çok farklılık arz ediyor. Umuyorum ki Karabük Mesleki Eğitim Merkezi, Werkkiste Mesleki Eğitim Okulu ile birlikte gerçekleştirecekleri ortak projelerle, bu alanda insanlara çok daha büyük katkılar sağlayacaklardır. 21 Mayıs'a kadar burada bulunacak olan dostlarımıza hem ilimizi, hem de ülkemizi en iyi şekilde tanıtmaya gayret edeceğiz. Kurumsal ilişkilerin ötesinde bireysel dostlukların da bu süreç içerisinde daha pekişeceğini umuyorum" dedi.

Ziyaretin sonunda Almanya Duisburger-Werkkiste Meslek Okulu Genel Müdürü Norbert Geıer, Vali Can Direkçi'ye Almanya'yı tanıtan bir kitap ve küçük bir hediye takdim etti. Vali Can Direkçi'de Almanya Duisburger-Werkkiste Meslek Okulu Genel Müdürü Norbert Geıer'e Karabük ve ilçelerini tanıtan kitap ve broşürler verdi. Werkkiste Almanya'nın Kuzey Westfalen eyaletinde Kiliseye bağlı olarak mesleki eğitim faaliyetleri sürdüren özel bir okul olduğu belirtilirken, okulun hedef kitlesi eğitimini tamamlayamayan sorunlu öğrencilere yönelik mesleki eğitim faaliyetleri düzenlemek, bununla birlikte Alman İş Kurumu tarafından işsizlik sigortası ödenen kayıtlı işsizlere yönelik mesleki eğitimler verdiği bildirildi.

(YE-ET-Y) 13.05.2008 19:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title