Haberler

Alman Matematik Öğretmenleri Yetersiz

Almanya'da Farklı Okullarda Matematik Dersi Veren Öğretmenlerin Bu Konuda Farklı Düzeylere Sahip Oldukları Belirlendi.

Almanya'da farklı okullarda matematik dersi veren öğretmenlerin bu konuda farklı düzeylere sahip oldukları belirlendi.

Humboldt Üniversitesi tarafından yapılan "Matematik dalında öğretmen eğitimi ve gelişimi çalışmaları" adlı bir araştırmanın sonuçları Deutche Welle?de yayınlandı. Araştırmaya 17 ülkeden akademik eğitiminin son aşamasına gelmiş 20 binden fazla öğretmen adayı katıldı.

Araştırma sonuçları, Almanya'daki matematik alanında özel eğitim almış olan ilkokul ve lise öğretmeni adaylarının alan bilgisi ve pedagojik açıdan daha başarılı çıktı. Ancak, matematik alanında özel eğitim almamış olan ve bunun yerine genel öğretmenlik eğitimi almış adayların matematik alandaki bilgilerinde büyük eksiklikler saptandı. Genel öğretmenlik eğitimi alan bu kişilerin, eğitmenlik yaşamlarında çoğu kez matematik dersi de vermek durumunda kaldığı belirlendi.

Humboldt Üniversitesi'nde eğitim araştırmacısı olarak görev yapan Sigrid Blömeke bu öğretmenlerin çoğu kez öğrencilerine verdikleri matematik problemlerini kendileri çözmeye çalıştıklarında zorluk yaşadıklarını bildirdi. Blömeke bu şekilde başarılı bir matematik eğitiminin verilmesinin de mümkün olmadığını vurguladı.

Araştırmaya katılan 17 ülke arasında en yüksek başarı oranı Singapur, Rusya ve Norveç'te çıktı. Alman ve Amerikalı matematik öğretmenleri ise sıralamada ortalarda yer aldı.

Alman öğretmenlerin dünya ortalamasının çok üzerinde bir yaşta göreve başladığı ortaya çıktı. Dünyada öğretmenliğe başlama yaşı ortalama 24 iken, Almanya'da öğretmenliğe başlama yaşı 30'a yükseldiğine dikkat çekildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title