Haberler

Alman Konsoslostan Bursa Ziyareti

Almanya'nın İstanbul Konsolosu Von Kummer, Bursa'da Çeşitli Ziyaretlerde Bulundu.

Almanya'nın İstanbul Konsolosu Von Kummer, Bursa'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ali Hazır tarafından kabul edilen Alman Konsolos Van Kummer, AB'nin Türkiye ile görüşmelerinin tam üyelik olarak sürdürülmesi için 2006 Ekim ayında Merkel'in teklifiyle başlatıldığını hatırlatarak, "Türkiye ile bu yıl 3-4 başlığın daha görüşmeye açılması için Almanya başkanlığındaki AB'de planlama yapılmaktadır. Biz görüşmelerin tam üyelik müzakeresi olarak sürdürülmesini istiyoruz. Müzakere başlıkları aynı hızla devam ettirilecektir. Bu gelişmeler Avrupa Birliği'ne üye 29 ülkenin hepsinin evet demesi ile gerçekleşecek bir karardır. Bu bir süreçtir. Bu sürece mantıki yaklaşmak durumundayız. Uzun soluklu zor bir süreç olacaktır. O hedef doğrultusunda Türkiye'de bir takım durumların gelişeceğini, değişeceğini ümit ediyoruz. Müktesabata uygun direktifleri, değişiklikleri görmekteyiz. Bu kriterler, son derece büyük olan Avrupa pazarına giriş için gerekli olan kriterlerdir. Son 5 yılda AB ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilere baktığınızda bu gelişmeleri göreceksiniz. Türkiye'ye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Her yıl Almanya'dan Türkiye'ye 4 milyon insan tatile geliyor. 70 bin Alman vatandaşı Antalya'da yerleşik olarak yaşıyor" diye konuştu.

BTSO Başkan Yardımcısı Ali Hazır da Türkiye ile Almanya ve Avrupa'daki diğer ülkelerin halkları arasında hiçbir sıkıntı olmadığını belirterek, "Biz Avrupa ülkelerinin başındaki siyasilerin engel olmamasını istiyoruz. Demokrasi ile yönetilen tek müslüman ülke Türkiye'dir. Diğer yeni üye olan ülkelere gösterilen kriterlerden farklı taleplerle gelinmemesini istiyoruz. Bizim ülkemize her yıl gelen 4 milyon halkınızın bizim lobimizi yapması, bizim gücümüzü yansıtması yeterli olacaktır. Halklarımız bu anlamda kucaklaşıyorlar, yeter ki aradaki siyasiler engel olmasınlar. Türkiye vatandaşlarının refahı için Avrupa Birliği kriterlerindeki düzenlemeleri yapmaktadır" diye konuştu.

Almanya'nın İstanbul Konsolosu Von Kummer, BTSO'nun yanı sıra Bursa Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi'ni ve Uludağ Üniversitesi ile Bosh firmasını da ziyaret etti.

(İRF-MŞ)

30.05.2007 16:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title