Haberler

Alman Kadın Girişimciler Afyon'da

Kardeş şehir ilişkileri doğrultusunda, ’Türk-Alman El Sanatları Atölyesi’ isimli proje kapsamında Almanya’nın Hamm kentinden Afyonkarahisar’a gelen kadın girişimciler, Afyonkarahisar’daki temaslarını sürdürüyor.

Kardeş şehir ilişkileri doğrultusunda, 'Türk-Alman El Sanatları Atölyesi' isimli proje kapsamında Almanya'nın Hamm kentinden Afyonkarahisar'a gelen kadın girişimciler, Afyonkarahisar'daki temaslarını sürdürüyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın eşi Emine Çoban'ın davetlisi olarak Afyonkarahisar'a gelen bayanlar, bu kez de yöresel yemekleri tanıdı. Termal bir otelde bir araya gelen Afyonkarahisar ve Alman konuklar, yaprak sarmasından, mantıya, bükmeden pastaya kadar geleneksel lezzetlerisofrada buluşturdu. Alman mutfağına ait yöresel tatları ise Afyonkarahisarlı girişimci bayanlar yaptı. İki kardeş kentin yöresel lezzetleri, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın eşi Emine Çoban'ın davetlisi olarak konuk olan Vali Mustafa Tutulmaz'ın eşi, Fatma Tutulmaz ve protokol eşlerine ikram edildi.

Programın açılış konuşmasını Emine Çoban yaptı. Afyonkarahisar Belediyesi ile Hamm Belediyesi arasında yıllardır devam eden kardeş şehir ilişkilerine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Emine Çoban; 'Türk- Alman El Sanatları Atölyesi' isimli projeyi hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kültürlerin kaynaşmasına vesile olan proje hakkında bilgi veren Emine Çoban; "Bir taraftan kültürel mirasımızı tanıttık, diğer taraftan beraberce el sanatlarımızı icra ettik. Bugün de yöresel yemeklerimizi birlikte yapıp beğeniye sunduk, emeğinize, yüreğinize sağlık. Umuyoruz ki; Afyonkarahisar'dan güzel anılarla ayrılacaksınız. Bu vesileyle projemize destek olan Türk Anneler Derneğimize, Yardımsevenler Derneğimize, Gül Anneler Derneğimize ve belediyemiz çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ederken, programımıza katılan siz değerli konuklarımıza hoş geldiniz diyorum" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title