Haberler

Alman Gazetesi KKTC'yi Tanıttı

Alman "Berliner Morgenpost" Gazetesi, Seyahat Sayfalarında KKTC'yi Kaşifleri Bekleyen Gizemli Bir Yer Olarak Tanıttı.

Alman “Berliner Morgenpost” gazetesi, seyahat sayfalarında KKTC'yi kaşifleri bekleyen gizemli bir yer olarak tanıttı.

“Kuzey Kıbrıs, kaşifler için gizemli bir yer” başlıklı yazıda, Lefkoşa'daki Lokmacı Kapısının açılmasından sonra bu şehrin daha cazip hale geldiği ve Kuzey Kıbrıs'ın turistik açıdan da canlanmaya başladığı kaydedildi. Yazıda, burada turistlerin uçsuz bucaksız sakin sahiller ve tarihi harabelerle karşılaştığı belirtildi.

Beşparmak dağlarının bulunduğu Karpat bölgesinde “Golden Beach” (Altın sahil) adı verilen yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinin, tüm adanın en güzel sahili olduğu kaydedilen yazıda, bunun yanı sıra Kıbrıs'ın kuzeyinde “kültürel ve tarihi hazineler” bulunduğu bildirildi.

Gazimağusa'da 15. yüzyılda Venedikliler tarafından yapılan Akdeniz'deki en büyük kalelerden birinin bulunduğuna işaret edilen yazıda, kent merkezinde de Roma ve Hristiyanlardan kalan tarihi eserlerle Müslümanlarca yapılan eserlerin çok güzel bir uyum sağladığı ifade edildi.

Osmanlılar tarafından bir camiye dönüştürülen tarihi Nikolaus katedralinin de oldukça iyi bir şekilde korunduğuna dikkat çekilen yazıda, turistler için adanın kuzeyine de, güneyine de geçmenin rahat olduğu, gerekli işlemlerin hızlı bir şekilde yapıldığı bildirildi.

Turistlere, adanın her yerinde değer verildiği şeklinde bir duyguya kapılmanın mümkün olduğu belirtilen yazıda, “Ancak bu durum etrafta henüz fazla duyulmuş değil, bu nedenle Kuzey Kıbrıs şimdilik gizemli bir yer olarak kalmaya devam ediyor” denildi.

Yazıda ayrıca, Kuzey Kıbrıs'a gitmek isteyenler için, nerede kalabilecekleri ve hangi turizm şirketleriyle nasıl gidebilecekleri konusunda bilgi verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title