Haberler

Alman Dağcıdan Türk Makamlarına Teşekkür

Ağrı Dağı'nda Kaçırıldıktan Sonra Serbest Bırakılan ve Almanya'nın Münih Kentine Dönen 3 Alman Dağcıdan Biri Olan Lars Holger R. (33), Türk Makamlarına Kaçırıldıkları Bölgede Operasyon Yapmadıkları İçin Teşekkür Etti.

Ağrı Dağı'nda kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan ve Almanya'nın Münih kentine dönen 3 Alman dağcıdan biri olan Lars Holger R. (33), Türk makamlarına kaçırıldıkları bölgede operasyon yapmadıkları için teşekkür etti.

Alman dağcı, kendilerini Münih hava alanında karşılayan Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, kendilerini kurtarmak için yoğun şekilde çaba harcayan Alman ve Türk makamlarına teşekkür ederek, "Kaçırıldığımız bölgede operasyon düzenlemediği için Türk makamlarına teşekkür etmek istiyorum. Silahlı bir çatışmanın ortasında kalkmaktan endişe ettik" şeklinde konuştu.

Sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Lars Holger R, yaşadıkları olay nedeniyle basın mensuplarının da kendilerini bir süre rahat bırakmalarını istedi ve daha sonra kendilerine sormak istedikleri soruları cevaplayabileceklerini kaydetti.

Bakan Herrmann da Türk makamlarıyla işbirliği yapılmasının önemine değinerek, bu olayın başarılı şekilde çözüme kavuşturulmasında önemli rol oynadıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title