Haberler

Alman Cumhurbaşkanı, Lizbon Anlaşması'nın Onayını Askıyı Aldı

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler'in, Anayasa Mahkemesi'nin Talebi Üzerine, Lizbon Anlaşması'nın Onayını Askıya Aldığı Bildirildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler'in, Anayasa Mahkemesi'nin talebi üzerine, Lizbon Anlaşması'nın onayını askıya aldığı bildirildi.

Avrupa Birliği (AB) reform anlaşmasına karşı çıkan muhalifler, onayın askıya alınması için mahkeme emri çıkarılması maksadıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Anayasa Mahkemesi'nin konu hakkındaki kararını açıklamasının yıl sonunu bulabileceği ifade ediliyor. Bu ay İrlanda'da yapılan referandumda reddedilen Lizbon Anlaşması, Almanya'da her iki meclisin de onayını almıştı. Ancak anlaşmanın resmen kabulü için Köhler'in imzası gerekiyor. Genellikle federal meclisin kararlarına imza atan Köhler, bununla birlikte zaman zaman sınırlı olan yetkilerinden faydalanarak hükümetin kararlarını engelleyebiliyor.

(DPA-İB-İB-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title