Haberler

Alman Çifte Avro Şoku

Alanya İlçesi'nde Tatil Yapan Alman Turist Çifti, Ellerindeki Sahte Madeni 2 Avroyu Verip Banknotuyla Değiştirerek Dolandırmak İsteyen Baba- Oğul, Polis Tarafından Yakalandı.

Alanya İlçesi'nde tatil yapan Alman turist çifti, ellerindeki sahte madeni 2 avroyu verip banknotuyla değiştirerek dolandırmak isteyen baba- oğul, polis tarafından yakalandı.

Almanya'dan iki gün önce Alanya'ya gelip Kahya Otel'e yerleşen 68 yaşındaki Erwin Goetze ile eşi 63 yaşındaki Renata Goetze, kahvaltının ardından Kleopatra Plajı'na geldi. Yürüyüş yapıp güzel havanın tadını çıkaran çiftin yanına yaklaşan 33 yaşındaki Salih G., elindeki madeni 2 avroyu banknotu ile değiştirip değiştiremeyeceklerini sordu. Alman çift madeni 2 avroyu alarak, banknotları ile değiştirdi.

Salih G. paraları değiştirirken, babası 62 yaşındaki Faik G. ise turistlerin yakınında gezinen bir kişiyi, olayı anlamaması için oyalamaya çalıştı. Adı açıklanmayan Türk vatandaşı durumu fark edince cep telefonundan polisi aradı. Paniğe kapılan Salih G. ile babası turistlerden aldıkları banknotları verip, sahte paralarla kaçmaya başladı. Baba ile oğul, kısa sürede olay yerine gelen polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 2 zanlı ile yüzleştirilen Alman çift, Salih G. ile Faik G.'den şikayetçi oldu. Zanlıların evlerinde yapılan aramada ise sahte madeni 25 avro daha bulundu. Zanlılar, sahte avroları nereden aldıklarını ise açıklamadı.

Terminal Polis Merkezi'ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen baba ile oğul, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sefa KARACAN/ALANYA (Antalya), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title