Haberler

Alman Büyükelçisi: "İfade Özgürlüğünün Cesur Bir Önderi"

AB Dönem Başkanı Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Cuntz, Dink'in Öldürülmesinden Büyük Bir Üzüntü Duyduğunu Belirterek "Basın Özgürlüğü ve İfade Özgürlüğünün Cesur Bir Önderiydi. Kınıyorum" Olduğunu Söyledi.

AB Dönem Başkanı Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Hırank Dink'in öldürülmesinden büyük bir üzüntü duyduğunu, belirterek "Basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün cesur bir önderiydi Kınıyorum" olduğunu söyledi.

Büyükelçi Cuntz, ANKA'ya yaptığı açıklamada Dink'in öldürüldüğünü büyük bir üzüntü ile öğrendiğini belirterek "Basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün cesur bir önder idi" ifadesini kullandı.

Dink'in ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyen Cuntz, saldırı için "Kınıyorum ve Türk yetkililerinin soruşturmayı büyük bir kararlılıkla yürüteceğinden emin olduğunu ifade eden Büyükelçi, Dink'in geçen yıl Almanya'da prestijli Henri Hannen ödülünü aldığını da anımsattı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title