Haberler

Alman Basını: Pkk Aslında Kendi Halkına Zarar Veriyor

Berlin - (dha)- Alman Gazeteleri Türkiye'deki Son Patlamalara Geniş Yer Verdi. Bonn'da Yayımlanan ''general Anzeiger'' Gazetesi ''köşeye Sıkışan, Çevresine Karşı Daha Bir Saldırgan Olur İfadelerini Kullandığı Haberinde, Güneydoğu'daki Çatışmaların En Yoğun Olduğu 1990'lı Yıllarda Bile Turistlere...

BERLİN - (DHA)- Alman gazeteleri Türkiye`deki son patlamalara geniş yer verdi. Bonn`da yayımlanan ``General Anzeiger`` gazetesi ``köşeye sıkışan, çevresine karşı daha bir saldırgan olur ifadelerini kullandığı haberinde, Güneydoğu`daki çatışmaların en yoğun olduğu 1990`lı yıllarda bile turistlere ve sivillere yönelik saldırıların istisna kabul edildiği halde günümüzde ürkütücü biçimde rutin hale geldiğini yazdı. Gazete, ``Marmaris ve Antalya`daki saldılar buna birer örnek. Hem radikal Kürt militanlar hem de Türk ordusu, son dönemde Kürt sorununu çözmek için yine şiddete başvuruyor ve çıkmaz bir yola doğru ilerliyor. PKK`nın Ankara`ya açtığı savaşı kazanması mümkün değil. Ankara`nın PKK`ya karşı mücadeleyi şiddet uygulayarak kazanması da düşük bir ihtimal¨ diye devam etti.

`Nürnberger Zeitung` gazetesi ise `¨İstanbul Bağcılar ve Marmaris`teki saldırıları üstlenen Kürdistan Özgürlük Şahinleri, Türkiye turizmine zarar vermek isterken aslında kendi halkına zarar veriyor¨ diye yazdı. Magdeburg`da yayımlanan `Volksstimme`adlı gazete de AB sürecinde terörün Türkiye`ye zarar verdiğini vurgularken şöyle devam etti:

``Bir zamanlar `Dağ Türkü` diye adlandırılan Kürtler`e tanınan Kürtçe dil dersi ya da televizyon yayını gibi tavizler pek işe yaramamış görünüyor. Barış ve anlayışa dayalı politika yerini, yeniden ayrılıkçılarla mücadeleyi savunan anlayışa bırakıyor. Çünkü saldırılar, Türkiye`yi ekonomik açıdan can damarından, turizmden vuruyor. Türkiye`de turizm çökerse hükümet sallanır, bu da AB yolundaki reformlara veda etme sonucunu doğurur.``

Alman gazetelerinin diğer bazı yorumları ise şöyle:

``PKK SİLAH BIRAKMALI``

Dresdner Neueste Nachrichten: PKK lideri Öcalan`ın tutuklanmasından 7 yıl sonra dahi, verilen bazı tavizlere rağmen Türkiye`deki Kürt sorunu hala çözülebilmiş değil. Bazı terörist gruplar hala aktif, ilgiyi üzerlerine çekmek için can almayı bilinçli olarak göze alıyor. Turistik merkezlerdeki saldırılardan ölenler ve yararlananlar dışında en fazla etkilenen ise gelir düzeyi düşük kesim. Türkiye`ye turist gelmemesi demek, aşçı, garson, oda hizmetlilerinin zaten çok düşük olan gelirlerinden olması demek.

Darmstaedter Echo: Öncelikle militan Kürtler ön koşul olmaksızın şiddetten vazgeçmeli, silahlarını bırakıp hedeflerine sadece siyasi yolla ulaşmaya çalışmalı. Türk devleti ise Kürtler`e daha fazla hak tanımalı. Ancak iki taraf da bu adımları atmaya niyetli görünmüyor. O yüzden muhtemelen turistik bölgelerden bombalı saldırı haberi gelmeye devam edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title