Haberler

Allah Kadını Bu Vazifeyle Ggöndermedi

Güncelleme:

Şehir yaşamı kadınların yükünü daha da arttırdı. Bir yandan işinde başarılı olmaya çalışan kadın eve gelince eşine güzel görünmek, yemekler pişirmek, evin temizliğiyle ilgilenmek ve çocukların dersleri derken 24 saati yetiremez oldu. Peki bunların hepsini dört dörtlük yapmaya çalışan kadın aslında kendine eziyet mi ediyor?

Op. Dr. Ayşe Duman bütün bunların kadına dışarıdan kodlanan, zihnini bozan ve hastalıklara zemin hazırlayan baskılar olduğu düşüncesinde. Kadının bu yükleriyle mükemmel olma çabasının aslında kulluk imtihanı olduğunu söyleyen şunların altını çizdi:

"Kadınlığı mükemmellikle eş değer tutuyoruz. Taşıyamayacağımızdan fazla yük yüklüyoruz ve beceremiyoruz. Altından kalkamayacağımız bir yükün altındayız ve beceremiyoruz. Beceremediğimiz için kendimizi suçluyoruz ve güvensiz hissediyoruz Böyle bir bedende hücrelerin sağlıklı çalışması mümkün mü?" dedi.

Op. Dr. Ayşe Duman "SAĞLIKLI ZİHİNLER-MUTLU KADINLAR" programı çerçevesinde Bursalı hanımlarla bir araya geldi ve mükemmel kadın algısı ve hastalıklara değindi.

Kadın sağlığına holistik açıdan yaklaşan Kadın doğum uzmanı, Hipnoterapist ve Cinsel Terapist Ayşe Duman, kadınların çocukluklarından itibaren anne, baba ve çevre etkilerle edindikleri korkularıyla yaradılışından uzaklaşmaları sonucu sağlıklarını etkileyen konuları ele aldı.

'BEDENİM NEDEN BÖYLE ALARM VERİYOR?' DİYE SORGULAMALIYIZ

Programda geçmeyen akıntılar, düzensiz kanamalar, cinsel isteksizlikler gibi konuların altındaki bilinçaltı nedenleri irdelendi. Kadının bedenindeki arazlarında ilaçlardan önce kendi içine dönüp bu sıkıntının oluşma nedenlerini fark etmesi gerektiğinin altını çizen Duman "Aslında düşüncelerimde nasıl bir sıkıntı var ki bedenim böyle alarm veriyor?" diye sorgulama yapılması gerektiğini söyledi.

"En basit örnek olarak günlük yaşamda 'Streslendim kalbim çarpıyor' diyoruz çünkü orada kimya değiştiriyoruz. Davranışlarımızın altında zihinsel yazılımımız, duygu durumumuz var. Biz davranışlarımızı değiştirmek istediğimizde altında neyin olduğunu bilmeden sonuç alamayız. İradeye sahip olarak davranış değiştirmemiz de tek başına yetmez. Örneğin "X hanım çok güzel kilo veriyor iradesi kuvvetli" diyoruz. Evet, bakıyorsunuz çok güzel kilo veriyor, yemiyor, içmiyor ama sinir küpüne dönmüş, etrafına adeta saldırıyor. Yani sözde iradesini kullandı ve yemeyerek kilo verdi. Ama esas altındaki kendisini yemeye sevk eden o duygu durum bozukluğu düzeltilmezse bu defa farklı olumsuz davranışlar ortaya çıkabiliyor."

KADININ CİNSELLİĞİ REDDİ KENDİNE ZULÜMÜDÜR

"Cinsellikten tiksinen bir kadının düzensiz kanamalarının olması bedenin bir savunma mekanizmasıdır.
Hayatın içindeyken bunları çözüp yola devam etmek gerekiyor. Yaradanın verdiği bütün nimetleri aldığımız zaman kendimizi iyi hissediyoruz. Su içmemek insanın kendine yaptığı bir zulümdür değil mi? Kadının cinselliği reddetmesi de kendine yaptığı bir zulümdür.Biz kendimizi iyi hissederken huzurluyuz. Hak Teâlâ bizi böylesine yaratmışken biz kendimizi değersiz hissetmemeliyiz"

MÜKEMMEL KADIN ALGISI

Kadınların mükemmel çocuk yetiştiren, eşiyle dört dörtlük ilgilenen, evi tertemiz olan ve işinde kariyerli olma uğruna koşturmacalarda girdiği strese de değinen Duman, "mükemmel kadın" algısından kurtulmak gerektiğini şu sözlerle ifade etti:
"Kadınlığı mükemmellikle eş değer tutuyoruz. Taşıyamayacağımızdan fazla yük yüklüyoruz ve beceremiyoruz. Altından kalkamayacağımız bir yükün altındayız ve beceremiyoruz. Beceremediğimiz için kendimizi suçluyoruz ve güvensiz hissediyoruz Böyle bir bedende hücrelerin sağlıklı çalışması mümkün mü?"

ALLAH KADINI BU VAZİFEYLE GÖNDERMEDİ

Duman kadınların her işe yetişebilen biri olmak uğruşa kısır döngüye girip başaramazken aslında Allah tarafından ona kulluğunun hatırlatıldığının altını çizdi:
"Kadın olmak her şeyi mükemmel yapmak demek değildir. Bizim amacımız mükemmellik değildir. Cenab-ı Hak bizi bu vazifeyle göndermedi. Kadın, her şeye yetişememesi sonucunda kendini kötü hissediyor. Aslında farkına varmalı ki bu nefsinin savaşı ve imtihanı. Ego savunma mekanızmamızın mükemmel olma hedefi varsa ve biz de bunu hiçbir zaman başaramayacağımız için mutsuz olacağız. Cenabı Hak bizi bundan sınava sokuyor. Eğer biz bu sınavı geçersek ve bu koşturmacadan arınırsak mükemmel olmakla ilgili bir derdimiz olmuyor. Eğer o sınavı geçemediysek derdimiz olduğu için hep bununla imhitan oluyoruz, mükemmel olmak için boşuna koşturuyoruz.
Nefsimizi bu noktada terbiye etmediğimiz sürece hayatta hep bir şekilde bundan sınava sokulacağız. Kadınlıkla ilgili şükrümüzü hikmetini bilmediğimiz sürece kadınlıkla ilgili imtihanımız olacak. Cinsellikle ilgili kocamızla ilgili sıkıntı yaşıyorsak bu bizim imtihanımız olacak. Kadın hastalıklardan başımızı kaldıramayacağız. Çünkü sıkıntı kadınlıkla ilgili ve biz verilen şeyden biz memnun değiliz. Bunu bilinçli akılla yapmıyoruz bilinçaltı düşünceleri yönetiyor."

ÇOCUĞUNUN BAŞARISI SENİN EGO SAVAŞIN

Çocuğunun derslerini kafaya takan kadınların durumunu Duman şöyle özetledi:
"İşte o noktada imtihanını vermediysen çocuğunun okuldaki başarısızlığı moralini bozar. Çünkü senin çocuğun başarılı olduğunda sen kendini iyi hissedeceksin. Ego tatmini var burada. "Benim çocuğum" başarılı. "Ben" başarılıyım. Benim burdaki ego savunma sistemimi ben çözemezsem bu benim hep imtihanım olacak. Çocuğumun dersleri başarısız olacak, çocuğum benim istediğim gibi çalışmayacak benim canım sıkılacak ve bedenim kadın hastalıklarıyla boğuşacak. Bundan kurtulma şansın yok.Onun başarısı bize kendimize ne hissettiriyor? Başarısızsa kötü hissediyorsak; başarılıyken kendi egomuzu tatmin ediyoruzdur."
Kadınların eleştiriyle kendilerini kötü hissetmelerine de değinen Duman "Kötü hisle ilgili inanç kalıplarımızı doğru okuyamazsak biz bununla imtihan olmaya devam edeceğiz. Çünkü bunu sürekli birileri diyecek. Bizi eleştirecek. Çözüm karşıdan gelen tepkilerin bize hissettirdikleriyle ilgili negatif enerjilerimi, düşüncelerimizi silmek." şeklinde konuştu.

KUL OLDUĞUN ZAMAN NEFSİN DE OLMUYOR

Duman kadının önceliğinin kul olmak olduğunun altını çizdi: "Kul olduğun zaman nefsin olmuyor, Yaptığımız meslek de annelik de buna araç olmalı. Hedef; 'nefsin tutsaklıklarından arınmak' olmalı. Nefis her şeyden tatminlik arıyor. Kulluğunun farkında olmayan kadının nefsi kendini güzelliğiyle, yaptığı yemeyiyle, evinin temizliğiyle, çocuğunun dersiyle sınava çekiliyor ve bu sınavda yoruluyor. İyi bir iş çıkardığımızda bile 'Nefsim sen kendine pay çıkarma Cenab-ı Hakkın verdiğini kullandın' demeliyiz."

EFT İLE ZİHİN BOŞALTMA

Vajinismus, ağrılı doğum gibi korkuları hipnoz ve EFT tedavileri ve eğitimlerle çözüm bulan Duman katılımcı hanımlara EFT teknikleriyle zihin boşaltma yöntemlerini aktardı.
ayşe-duman-1

KATILIMCI İZLENİMLERİ

Eğitime katılan hanımların paylaştığı izlenimlerin bir bölümü:

-Farkı fark etmek, sığ sularda kuma gömülmüş midyeyi görmek, var olan bir sıkıntıyı aşabilmek için asılmak… Çok anlamlı, kazanımlı bir gündü. Herkese bol sürprizli nimetlerle dolu yarınlar diliyorum.
-Kemalat yolculuğumda bir kat daha farkındalığımı arttırdığınız için çok teşekkür ederim. Aslında çok aşine olduğum şeyler olmasına rağmen birebir terapi havasında böyle bir ortamda bulunmak büyük bir fırsattı. Sizinle burada karşılaşmamızın büyük bir hikmeti olduğunu düşünüyorum.
-Anlamaya çalıştığım, çözemediğim, yorumlayamadığım düşüncelerime bbir kapı araladığınız için teşekkür ederim. Aradığım doğru çözümün sizde olduğunu anladım. Dualarımın karşılığı bu heralde.
-Eğitim programı benim açımdan çok verimli geçtiğini söylemek istiyorum. Örneğin vücudumun bir yerlerinde ağrı olduğu zaman bu ağrının altında yatan asıl sebebi nasıl çözebileceğimi öğrendim, Vücudumdaki en derin noktalara inerek onları beynimle kontrol etmeyi keşfetmeye çalışacağım. Kendime farklı bir bakış açısı yakaladığımı düşünüyorum.
-Yaşadığım sıkıntıların çözümüne yönelik farkındalık oluşmasında ve çözüm süreci için gösterdiğiniz yol haritası için teşekkür ederim.
-Kadınlığıma, sıkıntılarıma ve etrafıma karşı bakışımı değiştiren bir program oldu. Bursa'ya geldiğiniz için teşekkürler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Anne Çocuk Kadın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title