Haberler

Allah'ın Sıfatları' Sorusuna Soruşturma

Kırıkkale'de Önceki Gün 12 Okulun Kendi Aralarında Yaptıkları Seviye Tespit Sınavı'nda Akılları Karıştıran Bir Soru Olduğu Gerekçesiyle Kırıkkale Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Soruşturma Başlatıldı.

Kırıkkale'de önceki gün 12 okulun kendi aralarında yaptıkları Seviye Tespit Sınavı'nda akılları karıştıran bir soru olduğu gerekçesiyle Kırıkkale Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Sınavın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümünün 25'inci maddesinde yer alan ‘Allah’ın sıfatlarından hangisi yanlış açıklanmıştır?’ sorusunun cevap bölümünde ise ‘A) Deve, B) Sığır, C) Manda, D) Koyun’ şıklarının yer alması, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılmasına neden oldu.

Kırıkkale Vali Yardımcısı İsmail Özdemir yaptığı açıklamada, “Konuyu basından takip ettim ve yeni öğrendim. Valilik olarak konuyla ilgili hemen inceleme başlattık. Soruların birkaçı yanlış, eksik ve mantıksız hazırlanmış. Böyle soru ve cevap olmaz. Sorumluları kimse, cezasını çekecektir” dedi.

Kitapçıkların incelenmeden öğrencilerin önüne sürüldüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Zengin de, okullar ve soru kitapçığını hazırlayan firma hakkında soruşturma başlatacaklarını söyledi. Zengin, “Araştırma içerisindeyiz. Sorular ve cevapları kontrol edilmeden öğrencilerin önüne sürülmüş. Konuyu duyar duymaz çok üzüldüm. İlk araştırmamızda matbaa hatası olduğu kanaatine vardık. Ama araştırmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title