Haberler

Alkışlanacak Doğa Aşkı

İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü Mezunu Evrim Tabur, Kahramanmaraş'ta Başkonuş Yaylası'nda Açılan Doğa Eğitim Merkezi'nde 8 Ay Boyunca Yalnız Yaşayarak Hem Ziyaretçilere Eğitim Verecek Hem de Araştırma Yapacak.

İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu Evrim Tabur, Kahramanmaraş'ta Başkonuş Yaylası'nda açılan Doğa Eğitim Merkezi'nde 8 ay boyunca yalnız yaşayarak hem ziyaretçilere eğitim verecek hem de araştırma yapacak.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra kendini doğaya adayan biyolog Evrim Tabur (25), İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu, İstanbul Üniversitesi Biyolojik Araştırmalar Kulübü ve Doğal Hayatı Koruma Derneği'nde aktif olarak görev yapıyor. Türkiye'deki kuş popülasyonu ve türleri konusunda araştırmalar yapan Tabur, Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin gönüllüsü olarak Kahramanmaraş'ta 1850 metre yüksekliğindeki Başkonuş Yaylası'nda tek başına yaşıyor. 8 ay boyunca Doğa Eğitim Merkezi'nde kalacak olan Tabur burayı ziyaret edecek olan doğaseverlere eğitici bilgiler verecek.

İstanbul'daki şehir hayatının kendisi için hiçbir cazibesinin bulunmadığını söyleyen Tabur, "Bazen bana soruyorlar 'tek başına hem de kadın olarak dağda yaşayabilir misin? diye. Ben seviyorum böylesi hayatı. Burada her şey doğal. Yaşamı kendim kolaylaştırıyorum" dedi.

Türkiye'nin bitki ve kuş popülasyonu açısından zengin bir kültüre sahip olduğunu hatırlatan Tabur, bu avantajın değerlendirilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğinin altını çizdi.

(ACB-AB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title