Haberler

Alışverişl​e Kasadan Nakit Para Çekme Yaygınlaşı​yor

Güncelleme:

Uygulama ile ilk etapta Türkiye genelinde 67 ildeki 1200'ü aşkın CarrefourSA, Kiler, Real, DiaSA ve D&R'larda 10 TL'lik alışveriş yapan banka kartı ( Visa Electron) sahipleri, 100 TL'ye kadar olan nakit ihtiyaçlarını bu mağazaların kasalarından karşılayabilecekler. Türkiye'de 82 milyon adet banka kartı ve 2 milyon satış noktası bulunuyor. ATM'lerin sayısı ise 32.000. Satış noktaları sayısı ATM'lerin neredeyse 63 katı.

Nisan sonunda 1.600 noktaya ulaşacak bu mağaza zincirlerinde Visa Electron banka kartı ile POS'tan alışveriş ve para çekme hizmeti 2012 yılı sonu itibarı ile 1.800 satış noktasında hayata geçmiş olacak.

Banka kartları ile ATM'lerden yılda156 milyar TL para çekildiğine dikkat çeken Visa Europe Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bölge Genel Müdürü Berna Ülman; "Nakit olarak hâlihazırda harcanan bu tutarın önemli bir bölümünün ATM'den çekilip alışverişlerde nakit olarak harcanması yerine banka kartlarıyla doğrudan POS'ta harcanması asıl hedefimiz. Önümüzdeki beş yıl içerisinde 50 milyar TL'nin ATM'den POS'a yönelebileceğini öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

Gençler çok çabuk benimseyecek...

POS'tan alışveriş ve para çekme hizmeti başlamadan İstanbul, Ankara ve İzmir'de; 18-45 yaş arası kadın ve erkekler, üniversite öğrencileri, iş sahipleri ve çalışanlar ile ev kadınlarının katıldığı araştırmaya katılanların %90'ı hizmeti son derece olumlu karşılarken, %58'i bu hizmeti kullanacağını belirtiyor.

Araştırmaya katılanların %56'sı yakında ATM olmadığında %45'i acelesi olduğunda, %33'ü elindeki nakdi muhafaza etmek istediğinde ve %26'sı da anlık nakde ihtiyaç duyduğunda POS'tan alışveriş ve para çekme hizmetini tercih edeceklerini belirtiyorlar.

Öğrencilerin %80'i POS'tan alışveriş ve para çekme hizmetini kullanacaklarını söyleyerek, bu hizmete en yakın grup olarak öne çıkıyor.

Gençlerin banka kartlarını alışverişlerde kullanma gerekçelerinden en önemlileri kayıp çalıntı durumunda banka kartlarının nakde oranla çok daha güvenli olması. Bu noktada güvenlik sağlaması nedeniyle hizmet öğrencilerin gözünde öne çıkan bir değer oluyor.

POS'tan alışveriş ve para çekme, alışveriş işlemlerini çoğaltmanın yanı sıra, sahtecilik olaylarını minimize edip, hem tüketici hem de iş yeri için güvenliği yükseltiyor. Tüketiciler, POS'tan alışveriş ve para çekmeyi katma değerli bir hizmet olarak görüyor.

Uygulama Tüketiciye Hadise İle Merhaba Dedi;

Visa Europe, 20 yılı aşkın süredir ABD ve İngiltere başta olmak üzere 37 ülkede tüketicilerine sunduğu POS'tan alışveriş ve para çekme hizmetini, şarkıları ve tarzıyla son dönemin trend yaratan sanatçısı Hadise ile tanıttı. Hadise, Visa'nın POS'tan alışveriş ve para çekme hizmeti PosPara'yı tanıtmak ve sunduğu avantajları anlatmak üzere, 3 Nisan Salı günü Marmara Forum CarrefourSA kasasında Visa Electron banka kartı sahibi hayranları ile bir araya geldi.

Hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Hadise, Visa Electron banka kartı ile alışveriş yaptı ve kasadaki POS'tan nakit para çekti. Daha sonra Visa Electron banka kartı sahibi hayranlarına POS'tan alışveriş ve nakit çekme hizmetini detaylı olarak anlatan Hadise, banka kartı ile alışveriş yapan Visa Europe Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bölge Genel Müdürü Berna Ülman için 50 TL tutarında POS'tan nakit çekim gerçekleştirdi.

Issız ATM'lere Son

Hadise uygulama hakkında şunları söyledi; "Belçika'da da pek çok noktada geçerli olan POS'tan alışveriş ve para çekme hizmetini ben de sık sık kullanıyorum. Akşam geç saatlerde yakında bulunan bir markete girip ufak tefek alışveriş yaptıktan sonra, kasa görevlisine banka kartımla nakit çekmek istediğimi söylüyorum.

Ardından POS'tan kartımı geçirdiklerinde şifremi giriyor ve paramı cüzdanıma koyup güvenli bir şekilde yoluma devam ediyorum. Bu hizmetin Türkiye'ye de gelmesine çok sevindim" dedi.

-*-

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Kiler Visa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title