Haberler

Alim Abdulhamit Damollam İçin Hacı Bayram Camii'nde Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

ÇİN Hapishanesinde, işkenceden dolayı hayatını kaybettiği belirtilen Doğu Türkistanlı Alim Abdulhamit Damollam için Ankara'daki Hacı Bayram Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyesi bir grup, Çin hapishanelerinde işkenceden dolayı hayatını kaybettiğini belirttikleri 80 yaşındaki Doğu Türkistanlı Alim Damollam için Hacı Bayram Camii'ndeki cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı. Gıyabi cenaze namazı, yoğun katılımla kılındı. 'Unutulmuş mazlum coğrafyanın adı Doğu Türkistan' pankartı açıp tekbir getiren grup üyeleri, hayatını kaybeden Alim Abdulhamit Damollam'ın fotoğraflarını taşıdı. Platform üyesi Soner Kartal, grup adına yaptığı basın açıklamasında, "Büyük Alim Abdülhamit Damollam, hayatı boyunca gençleri ilim ve bilimle tanıştırmış, cehalete karşı mücadele etmeye davet etmiştir. İnsanları Çin'e karşı sokağa çıkmaya değil; imana, İslam'a, milli bilinç ve manevi değerlerine sahip çıkmaya davet ettiği için şehit edilmiştir" diye konuştu. Çin hükümetine seslenen platform üyesi Kartal, "İnsanın en temel hakkı olan yaşam hakkını zalimce alıyorsunuz. Hapishaneleriniz mazlum Doğu Türkistanlılarla dolu. Dinlerini ve kültürlerini yaşamaktan başka faaliyeti olmayan insanlara işkence, tecritlerle soykırım uyguluyorsunuz. O kadar korkuyorsunuz ki Uygurların kibrit taşımalarını bile yasakladınız. Tarih boyunca zulüm uygulayanlar; Firavunlar, Nemrutların sonu nasıl olduysa sizin de sonunuz aynı şekilde olacak" dedi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title