Haberler

Aliağa Tüpraş'ta İş Yavaşlatma Eylemi

Tüpraş'ın Kocaeli rafinerisinde bir işçinin iş akdinin feshedilmesi üzerine kurumun İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki rafinerisinde çalışanlar, iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Tüpraş'ın Kocaeli rafinerisinde bir işçinin iş akdinin feshedilmesi üzerine kurumun İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki rafinerisinde çalışanlar, iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Tüpraş Kocaeli rafinerisinde geçen 18 Nisan'da meydana gelen yangında ihmali olduğu gerekçesiyle bir işçinin iş akdinin feshedilmesi üzerine Aliağa Tüpraş'taki işçiler, fabrikada iş yavaşlatma eylemi yaptı. Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Tüpraş'ın Aliağa'daki rafinerisinde sabah 08.00'de vardiyaya gelen yaklaşık 550 işçi, 12.00'ye kadar işbaşı yapmadı. Saat 12.00'de işçiler, ünitelerine dönerek mesaiye başladı.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, "İşyerinde çıkan yangından sendikamızın üyesi işçi arkadaşımız sorumlu tutuldu. İş akdi feshi yapıldı. Tüpraş işyerinin almış olduğu karar gözden geçirilmeli. Yaşanan yangında bir olumsuzluk da yaşandıysa bunun tek sorumlusu bir işçi değildir. Bunu kabul etmediğimiz için dün sabah itibariyle eylemlik süreci başlattık. Kararın düzeltilmesiyle ilgili Tüpraş yönetimini uyardık. Bu sabah gelen arkadaşlarımıza 12.00'ye kadar işbaşı yaptırmadık. Kocaeli Rafineri'sinde eylemlik süreci de devam ediyor. Diğer üç bölge olan Aliağa, Batman ve Kırıkkale rafinerilerinde de destek eylemini başlattık. Görüşmeler devam ediyor. Kocaeli rafinerisinden gelecek habere göre burada pozisyon alacağız. Olumlu adım atılmazsa eylemlik sürecimize devam edeceğiz" dedi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aliağa İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title