Haberler

Aliağa Eğitim ve Kültür Atağının Meyvelerini Almaya Başladı

Aliağa Belediyesi Konservatuar Müdürlüğü Bünyesinde Faaliyet Gösteren 12 Branş Kursta Toplam 512 Kursiyer ve Yine Belmek Kursları Kapsamında Toplam 20 Kursiyer Düzenlenen Gecede Sertifikalarını Aldılar.

Aliağa Belediyesi Konservatuar Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 12 branş kursta toplam 512 kursiyer ve yine BELMEK kursları kapsamında toplam 20 kursiyer düzenlenen gecede sertifikalarını aldılar. Aliağa Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen geceye Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Tansu Kaya, Cumhuriyet Savcısı Levent Hardalaç, Savcı Osman Bağlar, İl Genel Meclis Üyesi İsa Önal, Başkan Belediye Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysun Laçinel Bölat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, Öğretmenler, kursiyerler ve kursiyerlerin aileleri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Sertifika töreninde bir konuşma yapan Başkan Tansu Kaya Aliağa'nın sanat ve eğitim anlamında çok daha ilerilere gideceğini ifade ederek kültür, sanat ve eğitim anlamında bugün gelinen noktayı değerlendirdi.

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya eğitimin önemine değindiği konuşmasında belediye olarak her zaman eğitime destek verdiklerini ifade ederek " Bugün bu kadar kalabalığın yarısının açtığımız kurslarda eğitim aldığını görmek ve Aliağa'nın kültür ve sanat anlamında geldiği noktayı hissedebilmek mutluluk verici bir olay. Göreve geldiğimiz andan itibaren Aliağa'yı yaşanabilir bir kent olma statüsüne kavuşturma çalışmalarımızda eğitimi, kültür ve sanatı ihmal etmedik. Biliyoruz ki eğitim ile çözemeyeceğimiz bir sorunumuz yok. Aliağa sanayi kenti olmanın ötesine geçmiş artık bir sanat, eğitim ve spor kenti olma yoluna girmiştir" diye konuştu.

Başkan Kaya Aliağa'nın potansiyel dinamiklerinin dikkate alınarak çalışmalara yön verdiklerini sözlerine ekleyerek " Hem sanatta hem de eğitim anlamında önceliklerimizi belirledik. Konservatuar müdürlüğümüz bünyesinde biz göreve geldiğimizde mevcut eğitim durumu şimdi geldiğimiz noktanın çok aşağılarındaydı. 2004 yılında toplam 4 branşta 100 kişiyi bulmayan kursiyer varken şimdi toplam 12 branşta 520 kursiyerimiz var, üstelik sertifikalı eğitim alıyorlar. BELMEK Meslek edindirme kurslarımızın ikinci etabını gerçekleştirdik. Kalifiye eleman yetiştirmeyi ve piyasanın taleplerine cevap verecek istihdamı sağlamayı amaçladığımız bu projede yüzlerce öğrencimiz kurs gördü. Bu kurslarımızdan sertifika alarak başarı sağlayan kursiyerlerimiz, çeşitli iş kollarında çalışmaya başladı ve bir meslek sahibi oldu. Son derece mutluyum. Bu çalışmalarda emeği geçen başta Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

Sertifika Töreninde Aliağa Belediyesi Konservatuar Müdürlüğünde açılan kurslarda 2007-2008 sezonunda eğitim gören 512 kursiyerden, TSM Korosunda 48, THM Korosunda 11, Çocuk ve Gençlik Korosunda 12, Halk Oyunlarında 38, Tiyatroda 50, Çocuk tiyatrosunda 50, Satrançta 8, Piyanoda 15, Kemanda 26, Bağlamada 30, Ritimsel Terapide 8 olmak üzere toplam 296 kursiyer sertifikalarını Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın elinden aldılar. Konservatuar kurslarını veren öğretmenlere ise teşekkür belgesi verildi. BELMEK kapsamında açılan iki kursta eğitim gören 32 kursiyerden 20 kursiyer sertifikalarını aldılar. Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya gecede Aliağa kaymakamı Emir Osman Bulgurluya da verdiği desteklerden ötürü teşekkür belgesi verdi. Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı da Başkan Kaya dan teşekkür belgesi aldılar. Sertifika töreninde Konservatuar ve BELMEK çalışmalarını anlatan bir sine vizyon gösteriminin ardından Grup Asansör müzik dinletisi sunarken, TRT İzmir Ses Sanatçısı Emre Oral Burç da bir konser verdi. Aliağa Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Aliağa Belediye Tiyatrosu'nun "Kız kaçırma" adlı skeçi'nin de sahne aldığı gece tüm kursiyerlerin ve ailelerinin coşkulu eğlencesi ile sona erdi.

(CU-YK-Y) 19.06.2008 15:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title