Haberler

Aliağa Caz Günleri'ne Şenay Lambaoğlu Damgası

İzmir’in Aliağa ilçesinde, bu yıl 2.’si gerçekleştirilen ’Caz Günleri’ne Türk caz müziğinin güçlü sesi Şenay Lambaoğlu damga vurdu.

İzmir'in Aliağa ilçesinde, bu yıl 2.'si gerçekleştirilen 'Caz Günleri'ne Türk caz müziğinin güçlü sesi Şenay Lambaoğlu damga vurdu.

Aliağa Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Caz Günleri'nin 3'üncü gecesinde sahne alan Şenay Lambaoğlu, hayranlarına adeta müzik ziyafeti çekti. Caz müziğine gönül verenlerin yoğun ilgisi ile başlayan ve yaklaşık iki saat süren konser, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu alanında gerçekleşen konserinde müzikseverler ile buluşan güzel ve başarılı sanatçı Şenay Lambaoğlu, 'İçimde Aşk Var' ve 'Zarf Tümleci' adlı albümlerinden şarkılar seslendirdi. Üstün sahne performansı ile dinleyenleri kendisine hayran bırakan Şenay Lambaoğlu, konserin bazı bölümlerinde kendi repertuarının dışına çıkarak duayen sanatçı İlhan Şeşen'e ait çeşitli eserleri de okudu. Piyanoda Baki Duyarlar, trompette Şenova Ülker, kontrbasta Andreas Metzler ve davulda Ekin Cengizkan ile birlikte sahne alan Şenay Lambaoğlu, konserin sonunda Aliağalı müzikseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Gecenin sonunda sahneye gelerek sanatçı Şenay Lambaoğlu'nu tebrik eden Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, "Böylesine değerli etkinliklere, değerli sanatçılar yakışır. Şenay Lambaoğlu gibi kıymetli bir sanatçıyı ilçemizde ağırlamaktan onur duyduk" diyerek, sanatçı Şenay Lambaoğlu'na çiçek ve Kyme Antik Kenti'ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabak hediye etti.

LAMBAOĞLU: "KONSERLER SERİSİNİN DEVAMINI DİLİYORUZ"

Konser sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada vatandaşların ilgisinden son derece memnun olduğunu dile getiren Şenay Lambaoğlu, "Aliağalı müzik severlerin yüzlerindeki mutluluk ve enerji bizleri çok mutlu etti. Caz müziği gibi müziğin alternatif alanında duran bir sanat dalını destekleyen bu konserler serisinin devamını diliyoruz. Bizleri Aliağa'da ağırlayan tüm sanatseverlere teşekkür ediyoruz" dedi.

"TÜRK DİNLEYİCİSİ İLE CAZ MÜZİĞİNİ BARIŞTIRMAYI İSTEDİM"

Gazetecilerin soruları üzerine caz müziğinin dünü ve bugününü değerlendiren Lambaoğlu, Türkiye'de caz müziğine olan ilginin her geçen gün biraz daha arttığını söyledi. Türkçe cazın son yıllarda yükselişe geçtiğine dikkat çeken Lambaoğlu, şöyle konuştu:

"Yaptığımız iki albümde de Türk dinleyicisi ile caz müziğini buluşturup, barıştırmayı istedim. Bu yüzden iki albümümü de Türkçe sözlerle yapmayı istedim. Bu konuda da çok doğru bir adım attığımı düşünüyorum, çünkü dinleyiciden çok iyi dönüşler var. Dinleyicilerin bu anlamdaki katılımında da çok iyi bir artış var. Umarım bundan sonraki çalışmalarımız diğer müzisyen arkadaşlarımıza da ilham verir."

ÖNCE YERELİ SONRA DA EVRENSELLİĞİ YAKALAMALIYIZ

Yurt dışında da birçok festivale katıldıklarını ve büyük bir ilgi ile karşılandıklarını anlatan Lambaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendi dillerinde, kendi geleneklerinde var olan müziği tekrardan yorumluyor olmamızın aslında onlar için hiçbir esprisi olmuyor. Fakat Türk ezgilerinden oluşan bir sentez ile karşılarına çıktığımızda şaşırıyorlar ve müziğimizi çok beğeniyorlar. Bu aslında onlardan farklı olabileceğimizi ve bu şekilde dünya sahnesinde var olabileceğimizin de en güzel göstergelerindendir. Kendi öz kimliğimiz ile dünyaya açılabiliyor olmak için önce yereli daha sonra da evrenselliği yakalayabilmemiz gerektiğine inanan bir insanım." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aliağa Belediyesi İlhan Şeşen İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title