Haberler

Aliağa Belediyesinden Engellilere Alternatif Kamp Hizmeti

Aliağa Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü Aliağa da Bulunan Engelli Vatandaşları İçin Yaz Kampı Düzenledi.

Aliağa Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü Aliağa da bulunan engelli vatandaşları için yaz kampı düzenledi. Bir sivil toplum örgütü olan 'Alternative Camp' organizasyonu ile Aliağa Yeni Şakran Beldesi'nde bulunan Afacan Motel de düzenlenecek olan kamp için uzun süredir çalışmalarını sürdüren Halkla İlişkiler birimi bu çalışma sayesinde Aliağa da bulunan engelli vatandaşlarımızın da envanterini çıkardı. Projenin ailelere ilk sunumu engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin katılımı ile Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezin de yapıldı. Engelliler için spor, eğitim, tatil ve entegrasyonu amaçlayan kamp 28 Mayıs 2008 de başlayıp 1 Eylül 2008 tarihinde sona erecek. Bu süre içerisinde engelli vatandaşlar 13 ila 20 şer kişilik gruplar halinde 1 hafta ailelerinden ayrı tatil yapma fırsatı bulacak. Kamp süresince toplam 90 gönüllü her gruba 7 gönüllü olmak üzere hizmet verecek. Fiziksel, zihinsel, görme ve duyma engel gruplarına göre ayrılan engelliler kampa alınmadan önce sağlık kontrolünden geçirilecekler. Kamp süresince sosyolog, psikolog ve bir sağlık ekibi de engellilerin yanında olacak.13 ve 40 yaş arasında bulunan engelli vatandaşların alınacağı ve 6 gün 7 gece tamamen engelliler için dizayn edilmiş motelde kalacak olan engelliler burada ilk defa ailelerinden ayrı zaman geçirerek özgüvenlerini kazanacaklar. İlk etapta toplam 231 engelli bu yaz kampından faydalanacak. Proje ilerleyen yıllarda da devam ederek bütün engellilerin faydalanması temin edilecek. Projenin tüm masrafları Aliağa Belediyesi tarafından karşılanacak.

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya Alternatif yaz kampı ile ilgili olarak yapılan çalışmanın çok önemli olduğunu belirterek "Belediye olarak her projemizin içinde engellilerimiz var. Hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan engellilerimize hizmet etmek ve onları mutlu etmek dünyanın en güzel şeyi. Bu sebeple göreve geldiğimiz andan itibaren kentimizde yaptığımız çalışmalarımızın içinde hep oldular ve olmaya da devam edecekler. Biz onlara engelsiz bir hayat sunmak istiyoruz ve bu proje de onların hayata sımsıkı tutunmalarını sağlayacak. Emek isteyen bir çalışma oldu. Ama onların mutluluğunu görmek tüm zorlukları silecektir. Engelli Rehabilitasyon Merkezimiz yakında hizmete giriyor. Engelli taşıma aracımız da onların hizmetine sunuldu. Bu proje ile de onlara yaşayamadıkları duyguları yaşatmak istiyoruz" dedi.

Tamamen gönüllülük esasına göre hizmet veren Alternatif Kamp organizasyonu ile birlikte ortaklaşa düzenlenen kamp için Aliağa da bulunan engelli vatandaşlarımızın evlerine gidilerek bire bir görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler ile aynı zamanda Aliağa da engelli profilinin de çıkarıldığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysun Laçinel Bölat "Hayalini kurduğumuz bir projeyi hayata geçirmekten dolayı mutluyum. Ekip arkadaşlarımız ev ev dolaşarak engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile bire bir görüşme yaptılar. Bu görüşmelerde engelli vatandaşlarımızın profilini ve bilgilerini güncelleme fırsatı bulduk. Bu projeyi onlara anlattık ve ailelerinden çocuklarını ya da yakınlarını bu kampa göndermelerini istedik. Hemen hemen hepsi olumlu baktılar ve kayıt yaptırdılar" dedi. Aliağa Belediyesi'nin sosyal projelere verdiği öneme de işaret eden Bölat " Belediye olarak sosyal belediyeciliği ilke edindik. Bu bakış açısının bir ürünü olan ve önem verdiğimiz bu proje ile engelli vatandaşlarımızın yüzlerinin gülmesini ve hayata daha sıkı sarılmalarını arzuluyoruz. Yoğun bir emek harcadık ama buna değdi. Uzun süren ön çalışmalarımızın sonucunda elimizde engellilerimiz ile ilgili sağlam veriler oluştu. Şimdi burada engellilerimizin ailelerine projeyi ve içeriğini bir kez daha anlattık" diye konuştu. Projenin devam ettiğinin de altını çizen Başkan Yardımcısı Bölat bu ilk kamp döneminden sonra ilerleyen dönemlerde de çalışmaların devam edeceğini ve Aliağa genelinde bulunan tüm engelli vatandaşlar ve aileleri ile bire bir görüşülerek bu projeye dahil edileceğini sözlerine ekledi.

(CU-YK-Y) 14.05.2008 16:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title