Haberler

Ali Sami Yen'de Oturmak 580 Bin $'dan Başlıyor

İstanbul Macidiyeköy’deki Ali Sami Yen arazisi bundan böyle ‘Torun Center’ olarak anılacak. Torunlar GYO tarafından hayata geçirilen projede daire fiyatları 580 bin dolardan başlayıp, 3.9 milyon dolara kadar çıkıyor.

Torunlar GYO tarafından İstanbul’un merkezindeki Ali Sami Yen arazisi üzerinde hayata geçirilen projenin adı da detayları da belli oldu. ‘Torun Center’ adıyla ofis ve rezidansları satışa çıkarılan projede fiyatlar 580 bin dolar ila 3 milyon 900 bin dolar arasında değişecek. Yatırım bedeli 1 milyar lira olan ve inşaatı devam eden projede kamuya açık 3 futbol sahası büyüklüğünde park alanı da bulunacak. Projenin, 2015 yılının 3’üncü çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.  Projenin tanıtım toplantısında konuşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, şunları söyledi: “Bu arsa milyonların sevincini, hüznünü ve heyecanını barındırıyor. Tarihe tanıklık eden bu önemli arsada hayata geçirdiğimiz projenin peyzaj alanı 25 bin metrekare olarak planlandı. Torun Center, önünde yer alan 10 bin metrekarelik kent meydanı ise İstanbul’da bu büyüklükte meydana sahip ilk proje olma özelliğini taşıyor.”

Proje yüzde 1 KDV avantajı ile satılacak

Satış fiyatları ile ilgili ise Torun “Konut kulesinde metrekare satış fiyatları 5 bin 200 ila 8 bin 300 dolar arasında değişiyor. Projenin ofis kulesinde satışa sunulan ilk 10 katta 300 ile 420 metrekare arasındaki ofisler, metrekaresi 5 bin 200-5 bin 800 dolar+KDV arasında, 105-1.130 metrekare arasındaki bahçe ofisler ise metrekaresi 3 bin 900-4 bin 900 dolar+KDV arasında satışa sunuluyor. Ruhsatını geçen yıl aldığımız için projemiz yüzde 1 KDV avantajı ile satılacak” dedi.

YabancılarDAN YOĞUN İLGİ

Torun Center yabancılardan da yoğun ilgi görüyor. Aziz Torun, Mall of İstanbul projesinden daire alan yabancıların Torun Center’ın satışa başlamasını da dört gözle beklediğini söyledi. Torun, proje tamamlandığında metrekare fiyatının ne kadar olmasını öngördüklerine ilişkin bir soru üzerine “Krizden kaynaklanan bir takım nedenlerle sektörün bundan etkilenmesi mümkün olabilir. Fakat, biz projenin yüzde 30-40 değer kazanacağına inanıyoruz” dedi.

Kaynak: Star / Emlak

Torunlar Holding Aziz Torun İstanbul Emlak Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title