Haberler

Ali Korkut'tan CHP'ye Kent Meydanı Tepkisi

Yakutiye Belediyesi tarafından 2011 yılında Erzurum'a kazandırılan Yakutiye Kent Meydanı, sınır ve kural tanımayan CHP tırının hışmına uğradı. Kent Meydanına araçların girişini engellemek için kilitli tutulan kapı kilidi kırılarak girdiği sanılan tır ile ilgili Yakutiye Belediyesi Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Belediye Başkanı Ali Korkut, bir pervasızlık ile karşı karşıya olduklarını belirterek "Hiç bir siyasi parti için açmadığımız Kent Meydanı, maalesef adeta CHP tarafından işgal edilmiştir. Avukatlarımız gerekli girişimde bulunuyor, sert zemine zarar verilmiş, çimenler çiğnenmiş, birde kapı zorla açılmıştır. Çirkin tavrı kınıyorum" dedi.

Yakutiye Belediyesi tarafından 2011 yılında yapılan Erzurum'un ilk şehir meydanı olan Yakutiye Kent Meydanı, CHP'nin seçim tırının adeta işgaline uğradı. Kilit kırılarak gece girdiği sanılan tır, meydanda küçük ağaçları tahrip edip, çimenleri ezdi. Ayrıca tadilatı yapılan Lala Paşa camiini çevreleyen bariyerler de CHP 1. sıra adayının el afişleriyle donatıldı. Sert zeminde manevrayla zemine de zarar verdiği belirtilen tır için tepki gösteren Belediye Başkanı Ali Korkut, "Bu hukuksuzluktur, bu bir işgaldir. Demek ki CHP'nin siyaset anlayışı böyle, zorla, cebren. Ne kadar hak ve hukuktan yana olduklarını görün. 1. sıra adayı hanımefendiyi görevli arkadaşımız tarafından telefonla aranarak nezaket kuralları içerisinde aracın kaldırılmasını talep ediyor. Kent Meydanının hiç bir siyasi partiye kullandırılmadığı, ayrıca tırın meydana zarar verdiğini anlatan arkadaşımıza bir bayana yakışmayan ifadelerle "sıkıyorsa kaldırın" diye tehdit eden bu hanımefendi "ben hukukçuyum yanından dahi geçemezsiniz" diye de tehditler savuruyor. Bu hanımefendi çimenlerin ezilip, küçük ağaçların kırıldığını anlatmaya çalışan arkadaşımıza "alaycı bir üslupla 'Ah canımmm, yazık olmuş' diyor. İşte CHP'nin yüzü, işte CHP'nin siyaset anlayışı. Zorla, cebren ve tehditlerle. Ben bu anlayışı kınıyorum. Camiye dahi saygıları yok. Savcılık nezdinde gerekli girişimler yapılacaktır" dedi.

Ali Korkut, seçim süresince Kent Meydanının hiçbir siyasi parti tarafından kullanılmadığının altını çizerek "Şayet başka partilerin araçlarına, stantlarına kullandırılmış olsa CHP'nin bu saldırgan tutumu anlaşılabilir. Ancak bu meydan hiçbir siyasi parti tarafından kullanılmamıştır. Bunların saygısı işte bu, biz zorla gireriz, kilit kırarız kimse bize karşı çıkamaz. Biz Camiiyi çevreleyen koruma duvarına siyasi afişlerimizi asarız. Böyle bir anlayışı, böyle bir tutumu kınıyorum. Meydana verilen zararı, CHP anlayışının bir sonucu olarak herkesin görmesini istiyorum" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakutiye Belediyesi Ali Korkut Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title