Haberler

Ali Korkut, Ev ve Ahırları Yanan Köylülerin Yüreklerine Su Serpti

Erzurum Merkez Yakutiye İlçesi Güzelova köy/mahallesinde çıkan talihsiz yangında 7 ev, evlere bağlı kiler, samanlık, ahırları yandı neredeyse baştan aşağı yandı.

Erzurum Merkez Yakutiye İlçesi Güzelova köy/mahallesinde çıkan talihsiz yangında 7 ev, evlere bağlı kiler, samanlık, ahırları yandı neredeyse baştan aşağı yandı. Çıkan yangın, aynı zamanda yeni evlenmiş bir çiftin, yaşlı bir dedeyle ninenin de hayallerini yaktı. Çıkan yangın sonrası Güzelovalıların üstünden elini çekmeyen Yakutiye Belediyesi ile Yakutiye Belediye Başkanı oldu. Muhtar Harun Köse, yangın sonrası oluşan atıkların kaldırılması ve taşınması için Başkan Ali Korkut'un talimatıyla 1 kepçe ve 3 kamyonun sürekli çalıştığını, bunun kendilerine umut verdiğini söyledi.

Ak Partili Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, hiç yalnız bırakmadığı yangın zedeleri son olarak Orta Okul 8. sınıf öğrencileri için TEOG sınavlarına yönelik yardımcı kaynak kitap dağıtımı yapmak için gittiğinde ziyaret etti. Belediye araçlarının çalışmalarını inceleyen Korkut'un etrafı yangında zarar gören köylüler tarafından çevrildi. 7 ev, 7 ahır, 7 merek ve 7 kilerin kısmen veya tamamen yandığı, 7 ailenin otlarının tamamen yandığı Güzelova köyünde kış üstü yürekleri yananlara su serpen ise Ali Korkut oldu. Köylülere, "Devletimiz güçlüdür, Hükümetimiz muktedirdir. Kimseyi aç ve açıkta bırakmayız" diyen Ali Korkut'a isminin Fahrettin Kara olduğu öğrenilen yaşlı bir dere "Benim yağım, peynirim yandı. Kışın ne yiyip içeceğim" diye seslendi.

FAHRETTİN DEDENİN YAĞINI KORKUT ALACAK

Ali Korkut, Fahrettin dedeyi teselli ederek "Senin yağında ben aldım gitti" diye cevap verdi. Korkut, "Devletimiz mutlaka zarar ziyanı karşılayacaktır. Kimse kederlenmesin, yeni evlenmiş bir çiftimizin eşyaları da yanmış. Onlar da yerine gelir. Canınıza bişey gelmesin hepsini yol aldırırız. Devlete ve Hükümetimize güvenin" şeklinde teselli verdi.

Güzelova köy/mahalle muhtarı Harun Köse, Ali Korkut'a teşekkür ederek "Yangından bu güne kadar hergün gelerek, arayarak durum hakkında bilgi aldı başkanımız. Ali Korkut bizi boynu bükük bırakmadı. Yine belediyenin araçları yangında oluşan atıkların temizlenmesi için çalışıyor. Köy sakinlerimiz ile Ali Korkut'a teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakutiye Belediyesi Erzurum Merkez Ali Korkut Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title