Haberler

Ali Koç: "Yapay Zeka ve Teknoloji Furyasından Türkiye Kendisine Fayda Sağlayabilir"

Ali Koç : "Yapay zeka ve teknoloji furyasından Türkiye kendisine fayda sağlayabilir"

HATAY - Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, "Bugün bizlere sunulan teşviklerden, avantajlardan çok ciddi yararlanan bir topluluk olarak söylüyorum. Bu gelecek için çok önemli tohumlar atılmasının imkanını veriyor. İnşallah bunun devamı gelir" dedi.

Ali Koç, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki bayi açılışında, tarih boyunca insanoğlunun hep yarış içerisinde olduğunu belirterek, "Tarih ne olursa olsun hep yarışmışız. ve bu yarışta önde olan lider olanlar teknolojiyi en iyi kullananlar olmuştur. Bilgiyi, teknolojiyi en iyi kullananlar, tarih boyunca hep bir adım önde olmuşlardır. Bu dönemde de değişen bir şey yok. Değişen sadece o değişimin hızlı olması. Yani biz ülke olarak, bu hıza ayak uydurmak zorundayız. Ne kadar hızlı koşarsak koşalım, başkaları bizden hızlı koşuyor ise biz geride kalıyoruz demektir. Bu bağlamda da hızlı koşmamız gereken alan ülke olarak, teknoloji üretmek, bilgi üretmek, yüksek katma değerli ürün üretmek zorundayız" dedi.

Türkiye'nin hak ettiği potansiyele kavuşabilmesi için hükümetin ve devletin de bu yönde cumhuriyet tarihinde görülmemiş ciddi yatırımlar yaptığını, ciddi teşvikler verdiğini ifade eden Koç, "Ama sadece teşvikle bu iş olmuyor. Bu iş insan kalitesinden, insan eğitiminden geçiyor. İnşallah geleceğin nesilleri bu ülkenin potansiyele kavuşması için çok daha iyi eğitilirler. Bu yapay zeka ve teknoloji furyasından Türkiye kendisine fayda sağlayabilir. Bazen bu tip konularda geride olmak, yakalamak ve öne geçmek için fırsat teşkil eder. Bugün bizlere sunulan teşviklerden, avantajlardan çok ciddi yararlanan bir topluluk olarak söylüyorum. Bu gelecek için çok önemli tohumlar atılması imkanı veriyor. İnşallah bunun devamı gelir" diye konuştu.

Koç, şöyle devam etti:

"Vehbi beyin söylemiş olduğu bir söz vardı onu sizinle paylaşmak istiyorum. 'Allah bize dünyanın en güzel ülkesini vermiş biz yeterince kıymet bilmiyoruz' derdi. Bence çok doğru söylemiş. Çok güzel bir ülkemiz var. Ülkemizin ekonomik potansiyeline de her geçen gün daha fazla kavuşuyor olması çok ümit verici. İnşallah böyle devam eder. Ülkemizin üstünde bulunan kara bulutlar, en kısa zamanda dağılır. Hep birlikte omuz omuza vererek, ülkemizin potansiyeline ve geleceğine inanarak, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya ve uğraşmaya devam ederiz."

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç ile fotoğraf çektirmek için vatandaşlar ve iş adamları birbirleriyle yarıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Koç Holding Türkiye Ali Koç Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title