Haberler

Ali Koç'u Dolandırdığı İddia Edilen Şahsa 90 Yıl Hapis İstemi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un da aralarında bulunduğu 9 kişiyi, kendisini dönemin Cumhurbaşkanlığı genel sekreteri, Başbakan yardımcısı ve milletvekili olarak tanıtıp yardım topladıklarını söyleyerek dolandırdığı iddia edilen şüphelinin 90 yıla kadar hapsi istendi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un da aralarında bulunduğu 9 kişiyi, kendisini dönemin Cumhurbaşkanlığı genel sekreteri, Başbakan yardımcısı ve milletvekili olarak tanıtıp yardım topladıklarını söyleyerek dolandırdığı iddia edilen şüphelinin 90 yıla kadar hapsi istendi. Dolandırıcılık suçundan çok sayıda sabıkası bulunan S.Y. (47) hakkında, 2015 yılı içerisinde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, iş adamları Tavit Köletavitoğlu ile Mehmet Yiğit Şardan'ın da aralarında bulunduğu 9 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un da aralarında bulunduğu 6 kişi müşteki, 3 kişi de mağdur olarak yer aldı.

"YARDIM TOPLADIKLARINI SÖYLEYEREK PARA İSTEDİ"

İddianamede, şüpheli S.Y.'nin, 2015 yılı içerisinde farklı numaralı hatlarla iş adamları, şirket yöneticisi ve sekreterleriyle irtibata geçerek kendisini dönemin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fatih Kasırga, Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, milletvekilleri Osman Ören, Cengiz Yavilioğlu, Muzaffer Aslan ve Atatürkçü Düşünce Derneği yetkilisi olarak tanıttığı ve ihtiyaç sahibi kişilere yardım topladıklarını söyleyerek para talep ettiği anlatıldı. Mağdur ve müştekilerin ise belirli miktardaki paraları şüpheli S.Y. ve olaydan sonra ölen annesi F.Y.'nin adına kayıtlı banka hesaplarına yatırdıkları kaydedildi.

36 BİN 500 LİRA GÖNDERMİŞLER

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç tarafından hesaplarına 10 bin lira gönderildiği kaydedilirken, iş adamlarının da aralarında bulunduğu 8 kişi tarafından ise hesaplarına toplamda 26 bin 500 lira gönderildiği vurgulandı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

UYAP üzerinden yapılan kontrolde, şüpheli S.Y.'nin benzer eylemleri nedeniyle hakkında kesinleşmiş ve sürmekte olan yargılamalar ile soruşturmalar bulunduğu, şüphelinin ise suçu işlemediği yönünde kendisini savunmaya yönelik ifade verdiği kaydedildi.

90 YIL KADAR HAPSİ İSTENDİ

Şüpheli S.Y. hakkında 9 müşteki ve mağdura yönelik ayrı ayrı "nitelikli dolandırıcılık" suçundan toplamda 27 yıldan 90 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame, gönderildiği Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Başka bir suçtan Artvin Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan şüpheli, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

(Gamze Erdemir/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milletvekili Ali Koç Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title