Haberler

Ali Koç, Scout Çalışmalarına Başladı

Güncelleme:

Fenerbahçe'de adaylığını resmi olarak açıklayan tek isim Ali Koç, Avrupa futbolunda önemli yeri olan 'Scouting' konusunda çalışmalar yapıyor.

Ali Koç ve ekibi, Avrupa futbolunda önemli yeri olan 'Scouting' konusunda çalışmalar yapıyor. Hem kulübün Finansal Fair Play konusundaki hassaslığı, hem de son dönem yaşanan hatalı hamleler nedeniyle bu işe çok önem veriliyor. Benfica, Porto, Shakhtar, Roma ve Sevilla'nın yapıları inceleniyor.

Fenerbahçe'de 2-3 Haziran 2018 tarihlerinde yapılacak Olağan Genel Kurul öncesi adaylığını resmi olarak açıklayan tek isim Ali Koç, hazırlıklarını büyük bir hızla sürdürüyor.Ekibiyle beraber profesyonelce bir çalışma yürüten Koç, A'dan Z'ye her konuyla ilgili proje çıkarıyor. Bu projelerin başında da futbol takımı için birçok yenilik yer alıyor.

İŞİN UZMANLARIYLA TEMAS HALİNDE

Koç ve ekibi, son dönemde bilhassa Avrupa futbolunda önemli yeri olan 'Scouting' konusunda çalışmalar yapıyor. Hem kulübün UEFA Finansal Fair Play konusundaki hassaslığı, hem de son dönem yaşanan hatalı hamleler nedeniyle Koç, bu işe çok önem veriyor.

Benfica, Porto, Shakhtar Donetsk, Roma ve Sevilla gibi kulüplerin yapıları incelenirken, bir yandan da işin uzmanlarıyla temaslar kuruluyor.

COMOLLI FİKİR VERİYOR

Ali Koç'un 1907 Derneği döneminden itibaren hep iletişimde olduğu Avrupa çapında ünlü scout direktörü Damien Comolli bu konunun ana merkezinde bulunuyor.Daha önce Tottenham, Arsenal, Liverpool ve St Etienne gibi kulüplerinde scout ve futbol direktörü olarak çalışan Comolli'nin çalışma stili, programları ile uyguladığı metotlar, Koç ve ekibinin çalışmalarına ışık tutacak.

GENÇLER BULUNACAK

Buna göre Comolli'nin scouting sisteminde öne çıkan bazı konular göze çarpıyor. Comolli'nin daha önce 1907 Derneği'nde yaptığı sunum ve Ali Koç ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, scouting için iyi bir ekip konusuna değindiği öğrenildi. Genç oyuncuların izlenip keşfedilmesindeki ana nokta ise gelecekte ciddi bonservis kazandırabilecek futbolcuların bulunması. Ayrıca bir diğer faktör de takım oyuncusu ve potansiyelli isimlerin keşfedilmesi.

Bununla beraber scouting sisteminde takımın ve kulübün profiline müsait oyuncular bulunması, buna göre bir planlama kurulması, futbol takımının kullanacağı sisteme uygun isimlerin aranıp taranması gibi belli başlı konular da kıstasları oluşturuyor.Sadece bu konuya ait bir birimin hazırlanıp adeta bir 'scouting laboratuvar'ı kurmak da önem arz ediyor. Kurulacak ekiplerin belirleyeceği futbolcuların, hem canlı hem de kayıtlardan incelenip, istatistik ve analizlerin çıkarılıp teknik heyetle an be an paylaşılması da bir diğer yöntem.

Ali Koç'un başkan olması halinde kulübe kazandırmak istediği 'scout sistemi'nde en önemli konu ise işin profesyonellerde olacak olması.

Damien Comolli tarzında işin profesyonel noktasındaki, futbol idarecileri ve ekiplerinin görev alması bekleniyor. Daha önce Sevilla'da şu an Roma'da başarılı olan Monchi ve Tottenham, Liverpool ve Arsenal'de çalışan Damien Comolli gibi isimler Ali Koç ve ekibinin, çalışmalarında faydalanacağı örnekler olarak dikkat çekiyor.

ALTINORDU MODELİ

Altyapı konularını da yakından takip eden Ali Koç'un 2 sene önceki Altınordu ziyareti de çalışmalarının bir parçası idi. Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ile yapılan görüşmelerde Koç ve ekibi tarafından son derece olumlu karşılanmıştı. Türkiye'de belkide tek model olan İzmir kulübünün çalışmalarından çok etkilenen Koç, Fenerbahçe'nin sahip olduğu güçlü potansiyeli de kullanmak istiyor.

Ayrıca Barcelona'nın La Masia modeli de daha önce Koç ve ekibinin incelediği özel örneklerden bir tanesi.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Fenerbahçe Ali Koç Roma Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

GS:

Insallah azizim kalır

3
4
yanıtYanıtla
iliminati:

telaviv takimi baskan ol en iyisi

1
3
yanıtYanıtla
METİN ŞENER:

EN BÜYÜK FENER BAHÇELİ BAŞKAN. FENERİ CANDAN SEVİYORSUN BİZİM GİBİ GEL ARTIK COŞTUR BİZİ

2
0
yanıtYanıtla
Vardar ovasi:

Vardari eleyecegiz

0
1
yanıtYanıtla
Aykut Kocaman:

Yeni baskanim rakibe kirmizi verseler ben de devrim gibi karar alirdi

1
0
yanıtYanıtla
Adanalı:

Adanasporumuzun başına gel hem teknik direktör hem yönetici ol fm deki gibi.

1
0
yanıtYanıtla
Formul:

Palabiyik cakir alper ulusoy omur boyu sampiyonuz

0
0
yanıtYanıtla
FENERLI-1:

MERAK ETME ALI BEY AZIZ BASKAN ISTEMEZSE SEN SECILEMEZSEN . AZIZ BASKAN ISTEMEDIYI UCUN CINCONA 8JK-ya TS-a BASKAN DAYANAMIYOR . ZATEN BASKAN AZIZ BASKAN SECILIR INSALLAH RAKIBLER PARTLAR

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title