Haberler

Ali Koç: Bizi Bank Asya 1. Lig'de Oynatın Diyeceğiz

Güncelleme:

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, teknik heyet ve futbolcularla gerçekleştirilen Samandıra'daki toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, teknik heyet ve futbolcularla gerçekleştirilen Samandıra'daki toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ali Koç şunları söyledi;

15 Ağustos'ta liglere devam edileceği kararı verilmişti ancak geçen salı günü Kulüpler Birliği toplantısından hemen sonra saat 16. 00'da federasyon bize Şampiyonlar Ligi'nden feragat etmemizi söyledi. Ancak bunu kabul etmek ilerde mahkeme aşamasında aklanmamızdan sonra alacağımız tazminattan vazgeçmemiz anlamına geliyordu bunu kabul etmedik.

UEFA, TFF ile muhatap olmak durumundadır. Emniyetimiz görevini yaptı. Savcılık ciddiyetini gösterdi. Türkiye bu iddialar nezdinde en iyi şekilde yapmaya çalışırken UEFA temsilcisinin gelerek ahkam kesmesi TFF ve Türkiye'ye hakarettir. Dışarıya yapamadıklarını bize yapmalarını manidar buluyorum. İtalya'da bir olay yaşandı. UEFA Milan'ın katılmasına izin verdi. Milan da şampiyon oldu. İtalyan takımı Şampiyonlar Ligi'ne alınırken Türkiye'de sadece basında çıkan haberlere istinaden böyle baskıyı hayretle karşılıyoruz. Şu an itibariyle Fenerbahçe Spor Kulübü, kendi federasyonumuzun tarafından Şampiyonlar Ligi'ne göndermeye layık görülmemiştir. UEFA bu kararı verdi diyerek işin içinden çıkılmaz. UEFA bombayı TFF'nin kucağına koydu. UEFA, kararın TFF'nin iradesinde olacağını açıkladı. Bu da enteresan olarak karşımıza çıktı. Sıfır tolerans var ama bizim yerimize Trabzonspor'un gideceğinin söylenmesi kara mizahtır. Çünkü hiçbir rakibimizin başına gelmesini istemeyiz ama Trabzonspor da soruşturma kapsamındadır. Bizim buradan çıkardığımız sonuç UEFA sadece Fenerbahçe ile ilgili bilgilendirilmiştir. Müfettişin ziyaretinde savcı bey son derece dik durmuştur. Federasyon ile bir yemek yedi. Burada ne oldu da bu yaptırım uygulandı. Bu görüşmeler yorumlandığında Fenerbahçe'nin Süper Lig'de mücadele etmesi kararını doğru bulmuyoruz.

Yargısız infaz olmamasını hep istedik, susmayı tercih ettik. Aklı selim yaklaşımlar yaptık. Bağırıp çağırmazsan bir yere gelinmediğini öğrendik.

Burada tarihi bir toplantı yaptık. Fenerbahçe Yönetimi olarak böyle sporculara sahip olduğumuz için gururluyuz. Futbolcularımız artık Fenerbahçe'nin Bank Asya Ligi'nde mücadele etmemizi istedi. Bunun herkes açısından daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Bunu sadece futbolcularımız değil, Nihat bey de aynı şeyi söyledi. Bunu konuşmak üzere yarın TFF'ye gideceğiz. Madem Beşiktaş'ın kupayı vermesinden etkilendiniz o zaman bizi suçlu bulun ve Bank Asya'ya gönderin. Avrupa'ya gitmeyip Türkiye 1. Ligi'nde oynamayı kabul etmiyorum.

Aykut Kocaman ve ekibine teşekkür etmek istiyorum. Oyuncular bizden habersiz bugün buluştu. Kaptanlar oyuncuları topladı.

Fenerbahçe gibi 104 yıllık bir kulübün bugün getirildiği durum, onurunun kırılması son derece kabul edilemez bir durum. Bu Türkiye'ye verilen bir zarardır. Umarım en kısa zamanda her şey güzel olur.

Nihat Bey 17 yıldır Fenerbahçe'ye hizmet ediyor. Ona her şey için teşekkür ediyoruz. Ciddi bir insan, böyle bir karar aldıysa oldukça ciddidir. İnsanlar bir yere kadar dayanabiliyor. Biz buradayız. Aynen devam. Divan Kurulu'nun tavsiyesi doğru bir tavsiyedir, bunu bayram sonrasında değerlendireceğiz.

Bu süreçte TFF başkanı ve üyesi olmak istemezdim. Onları da anlayışla karşılamak lazım. Biz kendi kendimizi küçük düşürdük, kendi kendimize ceza yedik. Türkiye'nin biraz daha aklı selim davranmasını isterdik.

Kimse kendini düşünerek münferit hareket yapmıyor. Oyunculardan tabii ki giderek olacak. Çok ciddi kayıplar söz konusu. O da çok uzun bir zaman olmayacak. Oyuncularımız çok değerli, iyi teklifler de geliyor. Bunlardan bazılarını değerlendireceğiz. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title