Haberler

Ali Gürbüz, Muratpaşa Belediyespor'la Anlaştı

Başpehlivan Ali Gürbüz, Muratpaşa Belediyespor ile anlaştı.

2013 yılında yapılan 653. Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin İsmail Balaban'ı finalde yenerek üst üste 3. kez başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahip olma hakkı kazanan ancak daha sonra yapılan doping testleri pozitif çıkan ve altın kemeri elinden alınarak İsmail Balaban'a verilen Ali Gürbüz, Antalya Muratpaşa Belediyespor'la anlaştı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın makamında kendisini Muratpaşa Belediyespor'a bağlayan sözleşmeyi imzalayan ve cezası 23 Şubat 2016 tarihinde bitecek olan Ali Gürbüz'ü antrenörü Sermest Bulut da yalnız bırakmadı.

BAŞKAN UYSAL: "HERKESİN GÖNLÜNE TAHT KURMUŞ BİR SPORCU"

İmza töreninde konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, seçkin ve son derece üstün bir sporcu ile anlaşmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Babası Recep Gürbüz gibi, Ali Gürbüz'ün de herkesin gönlünde taht kurmuş bir sporcu olduğuna dikkati çeken Ümit Uysal, şunları söyledi:

" Ali Gürbüz, kişiliği, karakteri, centilmenliği ve sporcu ahlakı ile çok özel sporcularımızdan bir tanesidir. Kendisine, Türkiye'mizde, Antalya'mızda, Muratpaşa'mızda spora hizmet edebilmesi için, Anadolu'muzun eşsiz sporu olan yağlı güreşe hizmet edebilmesi için kulübümüz gerekli imkanları sağlayacaktır. Biz de buna katkı koyabilirsek ne mutlu bize."

"ALİ GÜRBÜZ'Ü BURADA GÖRMEKTEN ONUR DUYUYORUZ"

Önemli sporculara katkı koymanın önemine de değinen Belediye Başkanı Ümit Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her birimiz belli bütünlükler içerisinde ömrünü tamamlayan insanlarız. Milletler, topluluklar, halklar da öyle. Toplulukların da insanların da özel hassasiyetleri, özel hobileri olmalı. Bizin halkımızın en sevdiği sporların belki de başında yağlı güreşimiz geliyor. Gerçekten yağlı güreş sadece Anadolu da var. Dünya Kültür Mirası'na hediye edebildiğimiz belki de çok az sayıda şeyden bir tanesi. Biliyorsunuz, Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Unesco Kültür Mirası olarak tescillendi. Kültürel bir varlık oldu. Ali Gürbüz de burada görmekten dolayı büyük onur duyuyoruz."

RECEP GÜRBÜZ SPOR SALONU HİZMETE GİRİYOR

Bir soru üzerine, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde rakibi Osman Aşnur'u yenerek başpehlivan olan sporcuları Orhan Okullu'nun Döşemealtı Belediyesi'ne geçtiğini söyleyen Ümit Uysal, "Kendisi de çok seçkin, değerli bir arkadaşımız. Bu sporun yüz aklarındandır. Kendisine katkı sağlamaktan büyük onur duyduk. O Döşemealtı Belediyemizle anlaşmayı tercih etti. Amatör sporlarda biliyorsunuz 24 yaşını doldurmuş sporcular başka kulübe geçmek gibi tercihte bulunabiliyorlar. Orhan kardeşimiz de böyle bir karar aldı. Biz de buna saygı duyduk" dedi.

Başkan Ümit Uysam, Recep Gürbüz Spor Salonu'nun da önümüzdeki hafta hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

GÜRBÜZ: "ALTIN KEMERİ EBEDİ OLARAK MURATPAŞA'YA GETİRMEK İSTİYORUM"

Ali Gürbüz ise spora ve sporcuya verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Ümit Uysal'a teşekkür etti. Muratpaşa Belediyesi'nin yağlı güreşlerde önemli başarılar elde ettiğine değinen Ali Gürbüz, şöyle konuştu:

"Bu başarıları geliştirip, Kırkpınar Altın Kemeri ebedi olarak Muratpaşa'ya getirmek istiyorum. Muratpaşa'yı en iyi şekilde temsil edeceğiz."

Ali Gürbüz, doping cezasının 23 Şubat 2016'da biteceğini hatırlatarak antrenmanlara başladığını ifade etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ali Gürbüz Ümit Uysal Kırkpınar Muratpaşa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title