Haberler

Ali Faramawy, Microsoft "Başkan Yardımcılığı"na Atandı

Microsoft, Ali Faramawy'nin Orta Doğu ve Afrika (Mea) Bölgesi'ndeki İş Stratejilerinin Geliştirilmesi ve İş Operasyonlarından Sorumlu Microsoft International Başkan Yardımcısı Olarak Atandığını Duyurdu.

Microsoft, Ali Faramawy'nin Orta Doğu ve Afrika (MEA) Bölgesi'ndeki iş stratejilerinin geliştirilmesi ve iş operasyonlarından sorumlu Microsoft International Başkan Yardımcısı olarak atandığını duyurdu.

Microsoft'un Kuzey Amerika dışındaki bölgelerdeki tüm satış, pazarlama ve hizmet etkinliklerinin sorumluluğu Microsoft International'a ait bulunuyor. Faramawy yeni görevinde Microsoft International Başkanı ve Microsoft Corporation kıdemli Başkan Yardımcısı Jean-Philippe Courtois'e doğrudan bağlı olarak çalışacak.

"Orta Doğu ve Afrika Bölgesi, Microsoft'un en hızlı büyüyen, en dinamik ve çeşitlilik içeren pazarlarını temsil ediyor" diyen Jean-Philippe Courtois, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üç kıta üzerinde 70'ten fazla ülkeye yayılan bu bölgede, Microsoft'un 8 merkez olmak üzere, 30 ofisi bulunuyor. Bu bölgedeki işlerimizin gelişmesi ve başarılı olmasında Ali'nin önemli payı bulunuyor. Kendisinin Microsoft International yönetim ekibine katılması, Microsoft'un MEA bölgesindeki gerçekleştirdiği büyüme ve gördüğü

fırsatları yansıtırken, bir yandan da bu bölgenin yönetim yapımız içerisinde temsil edilmesini kesinleştirmiş oluyor. MEA bölgesinin büyümesine ve gelişmesine yönelik uzun vadeli yaklaşımımız devam edecek. Bu başarının artmasına daha fazla katkıda bulunacak olmaktan heyecan duyuyorum".

Microsoft'ta 1997'de Microsoft Mısır Genel Müdürü olarak katılan Faramawy, 2001 yılında bu görevine Mısır, Lübnan, Ürdün, ve Malta'yı içeren Microsoft Doğu Akdeniz iş grubunun sorumluluğunu ekledi. 2002'de MEA bölgesine satış, pazarlama ve hizmetlerden sorumlu direktör olarak atandı. Faramawy 2004'ten bugüne kadar Microsoft MEA bölge direktörlüğü ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesi başkan yardımcılığı görevini sürdürüyordu.

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title