Haberler

Ali Coşkun: "Teknoloji Artık Sanayinin En Büyük Girdisi Konumundadır"

- Teknoloji Yönetimi Konusunda Çalışan Bilim Adamı Ve Uzmanları Bir Araya Getiren Pıcmet 2006 Konferansı, Tübitak'ın Ev Sahipliğinde Hyatt Regency Otel'de Düzenlenen Açılış Toplantısı İle Başladı. Açılış Toplantısında Sanayi Ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Pıcmet Başkanı Profesör Dündar Kocaoğlu Ve...

- Teknoloji yönetimi konusunda çalışan bilim adamı ve uzmanları bir araya getiren PICMET 2006 Konferansı, TÜBİTAK`ın ev sahipliğinde Hyatt Regency Otel`de düzenlenen açılış toplantısı ile başladı. Açılış toplantısında Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, PICMET Başkanı Profesör Dündar Kocaoğlu ve TÜBİTAK Başkan Vekili Profesör Doktor Nükhet Yetiş hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Bakan Coşkun, ¨Teknoloji artık günümüz sanayisinin en büyük girdisi konumundadır. Bilimi kullanarak teknolojiyi üretip ekonomilere kazandırma yeteneği olan ülkeler ileri sanayi ülkeleri olarak kabul edilir¨ dedi. Araştırma-Geliştirme alt yapısının sanayi içinde geliştirilmesi gerektiğini savunan Bakan Coşkun, AR-GE ve teknolojiye önem vermeyen bir sanayinin rekabet edebilme özelliğinin kaybedeceğini dile getirdi. Türkiye`nin AR-GE ve teknoloji alanındaki çalışmalarını özetleyen Sanayi ve Ticaret Bakanı, ¨Lizbon stratejisi hedefleri çerçevesinde AB`ye üye ülkelerin 2010 yılına kadar GSMH`nin yüzde 3`ünü AR-GE`ye tahsis etme hedefi benimsenmiştir. Bu şekilde AB firmaları ile ortak çalışmalar yürütmek ve AB`deki tecrübelerin ülkemize aktarılması gündeme gelmiştir. Türkiye`nin 7-8 yıl içinde bu orana yaklaşacağı tahmin edilmektedir¨ şeklinde konuştu. Türkiye`de 22 teknoloji geliştirme bölgesi kurulduğunu açıklayan Coşkun, ¨AR-GE çalışmaları sonucunda üretilen ileri teknoloji ürünlerinin ihracatı 2005 yılı sonunda 40 milyon doları buldu¨ diye konuştu. Ali Coşkun, üniversite ve araştırma kuruluşlarında yapılan bilimsel çalışmaları sanayicinin hizmetine sunan San-Tez projesine Sanayi Bakanlığı`nca 2006 yılında 5 milyon YTL kaynak ayrıldığını da vurguladı. Uluslararası rekabette gelişmiş teknolojilere sahip ve bu teknolojileri hedefleri doğrultusunda yönetebilen ülkelerin öne çıktığını kaydeden Coşkun, teknoloji alanındaki değişimlere ayak uyduramayan ülkelerin varlıklarını güçlü ve saygın biçimde sürdürebilmelerini mümkün olmadığını belirtti.

PICMET 2006 yılı konferansının açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nükhet Yetiş ise, konferansın İstanbul`da yapılmasının Türkiye`nin teknoloji odaklı dünyada hak ettiği yeri almasında önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

PICMET TOPLANTILARI...

Dünyada teknoloji yönetimi ile ilgili akademik konferanslar ve sempozyumlar organize etmek, yayınlar yapmak ve uluslararası bir bilgi kitlesi oluşturmak amacıyla 1989 yılında kurulan PICMET (Portland International Center for Management of Engineering and Technology), dünyanın farklı ülkelerinde düzenlediği konferanslar ile ileri teknoloji alanındaki gelişmeleri paylaşmayı hedefliyor.

İstanbul Hyatt Regency Otel`de düzenlenen PICMET`06 toplantıları 3 gün sürecek. Toplantılar süresince farklı ülkelerden gelen araştırmacılar, üst düzey yöneticiler, kamu temsilcileri ve bilim adamları teknoloji yönetimi hakkındaki bilgi ve tecrübelerini aktaracak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title