Haberler

Ali Coşkun: "Başbakan ile Aramızda Kırgınlık Yok"

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Aralarında Herhangi Bir Kırgınlık ve Ayrılma Olmadığını Belirterek, 'Ama Son Zamanlarda İstediğim Ölçüde Hizmeti Yapmak İçin Bazı Yasaları Çıkarmakta Muvaffak Olamadım' Dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la aralarında herhangi bir kırgınlık ve ayrılma olmadığını belirterek, ''Ama son zamanlarda istediğim ölçüde hizmeti yapmak için bazı yasaları çıkarmakta muvaffak olamadım'' dedi.

Coşkun, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin de ''Ben Abdullah Bey için söylemiyorum, değerli bir arkadaştır. Ama bir kişinin Başbakan tarafından empoze edilmesini o gün de sakıncalı görmüştüm. Sebebi de uzlaşma olacaksa bunun yöntemi bir kişiyi empoze ederek olmaz... O bakımdan benim beklentim uzlaşma sağlayacak yeni bir yöntemle bu meselenin kısa zamanda çözülmesidir'' diye konuştu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Bakanlık binasının bahçesinde düzenlediği basın toplantısı ile yeni Sanayi Bakanınına yapılması gerekenlerle ilgili önerilerde bulundu, soruları yanıtladı ve gazetecilere veda etti.

Bir gazetecinin neden AKP'nin Meclis'te bulunan 341 milletvekilinden biri olmadığını, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile PETKİM ihalesini alan firmanın sermaye yapısına ilişkin eleştiriler ile ilgili görüşlerini sorması üzerine Coşkun, kimseye kırgın olmadığını belirterek devlette kırgınlık olamayacağını söyledi.

Bir yerde artık siyasete ara vermesi gerektiğini, biraz iç ve iş dünyasına dönmeyi arzu ettiğini anlatan Coşkun, ''parti arkadaşlarımdan başta Başbakan olmak üzere ayrılmak için izin istedim. Çok ısrar ettiler. Ben kendi arzumla bırakıyorum'' dedi.

Coşkun, Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı ilan edildiği günün öncesinde yaşananlarla ilgili de şunları kaydetti:

''Evet açıklamadan bir gün önce yani o gece Sayın Başbakan'ın en son konuştuğu Bakan benim. O güne kadar Cumhurbaşkanlığı konusunda herhangi bir değerlendirme yapılmamıştı Bakanlar Kurulu'nda da, onun dışında da. O gece fikrimizi aldılar. Ben Abdullah Bey için söylemiyorum, değerli bir arkadaştır. Ama bir kişinin Başbakan tarafından empoze edilmesini o gün de sakıncalı görmüştüm. Sebebi de uzlaşma olacaksa bunun yöntemi bir kişiyi empoze ederek olmaz. Nitekim muhalefet partilerinin tepkileri burada düğümleniyor. O bakımdan benim beklentim uzlaşma sağlayacak yeni bir yöntemle bu meselenin kısa zamanda çözülmesidir. Tabii ki şu anda Sayın Başbakan Sayın Abdullah Gül'ün kanaatine önem verdiğini belirtmektedir ve sorun Abdullah Gül Bey'de düğümlenmekte.''

PETKİM'in özelleştirilmesi ile ilgili soruya da yanıt veren Coşkun, PETKİM'in stratejik bir yatırım olduğunu kaydetti.

Sermayenin dini, ırkı ve renginin olmadığını belirten Coşkun, bugün 2 trilyon doların üzerinde dolaşan doğrudan yatırım sermayesi bulunduğunu bunun hangi ülkede, hangi coğrafi bölgede güven, sağlıklı bir ticari hayat varsa oraya gittiğine işaret etti. Coşkun, Türkiye'nin de bu durumdan yararlanması gerektiğini bildirdi.

Ali Coşkun, ''Ancak böylesine stratejik bir yatırımda ülke menfaatleri açısından kuruluşların sermaye rengi değil de yapısının dikkate alınmasında ben de hassasiyet gösteriyorum. Sizinle aynı kanaatteyim yani. Gerekli uyarıyı yaptık Başkanlığa, (bu konuda inceleme yapın) diye'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title