Haberler

Ali Babacan : 'Şu Rapor Veya Bu Rapor İçin, Bizi İstemiyorlar Demek Yanlıştır'

Devlet Bakanı Ve Başmüzakereci Ali Babacan, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu'nda Kabul Edilen Türkiye Raporuyla İlgili Olarak, "Şu Rapor Veya Bu Rapor İçin, Bizi İstemiyorlar Demek Yanlıştır. Bu Raporların Yanlışları, Hataları Olabilir. Düzelir Ya Da Düzelmez. Önemli Olan Kendi Çıkarlarımı...

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu`nda kabul edilen Türkiye raporuyla ilgili olarak, ¨Şu rapor veya bu rapor için, bizi istemiyorlar demek yanlıştır. Bu raporların yanlışları, hataları olabilir. Düzelir ya da düzelmez. Önemli olan kendi çıkarlarımız için yapacağımız reform çalışmalarıdır¨ dedi.

Ali Babacan, Lahey`deki temasları çerçevesinde, Büyükelçilikte bazı sanayici ve işadamlarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Babacan ve beraberindeki heyet daha sonra Hollanda Ekonomi Bakanı Joop Wijn`i ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ali Babacan, Türkiye`nin AB`ye üyelik sürecinde Eylül ayından itibaren çalışma trafiğinin yeniden hız kazandığını anımsattı ve bu çerçevede Hollanda`da temaslarda bulunduğunu söyledi.

Ali Babacan, Ekim ayında yayınlanacak ilerleme raporundan önce Türkiye`nin bazı adımlar atacağını ve atılımlarda bulunacağını belirtti. Yayınlanacak ilerleme raporunun esas olarak Türkiye ile AB arasındaki farklılıkları ortaya koyacağını belirten Ali Babacan, ¨Bu rapor önemli diyoruz ama bir yandan da şunu unutmamak lazım. Bu raporun amacı, Türkiye`nin AB ile olan farklarını ortaya koymaktır. Hangi konularda ilerlemeye ihtiyacımız var, hangi konularda adım atmamız gerekiyor? Bunu göreceğiz¨ diye konuştu.

‘TÜRKİYE REFORMLARI BAŞKALARININ İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA YAPMIYOR’

Ali Babacan, Türkiye`nin reformları başkalarının isteği doğrultusunda değil, Türk halkı ve Türkiye`nin geleceği için yaptığını vurguladı. Babacan, şunları söyledi: ¨Atacağımız adımları, reform sürecini kimseyi memnun etmesi için yapmıyoruz. Bizi beğensinler ve alkışlasınlar diye bunları yapmıyoruz. Her an ileriye doğru bakarak reformları yapmaya çalışıyoruz. Halkımızın ileride daha rahat edebilmesi, daha demokratik bir düzen ve refah içinde yaşayabilmesi için bu çalışmaları yapıyoruz ve aralıksız sürdürüyoruz.¨ Ali Babacan, bu süreçte Türkiye`ye yöneltilen eleştirilerin ve Türkiye`ye yapılan psikolojik baskıların da yersiz olduğunu söyledi. Babacan, ¨Şu rapor veya bu rapor için, bizi istemiyorlar demek yanlıştır. Bu raporların yanlışları, hataları olabilir. Düzelir ya da düzelmez. Önemli olan kendi çıkarlarımız için yapacağımız reform çalışmalarıdır¨ dedi.

BABACAN, DIŞİŞLERİ BAKANI BOT VE MALİYE BAKANI ZALM İLE GÖRÜŞTÜ

Devlet Bakanı Babacan ve beraberindeki heyet, daha sonra Hollanda Dışişleri Bakanı Bernard Bot ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Babacan ve beraberindeki heyet, öğleden sonra da Hollanda Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gerrit Zalm ile görüştü. Basına kapalı yapılan ve yaklaşık yarım saat süren bu görüşmenin ardından Babacan, Clingendael Uluslararası İlişkiler Enstitüsünde, Türkiye`nin AB`ye üyelik sürecinde yaptığı çalışmaları anlatan bir konuşma yaptı.

Hollanda`nın kanaat önderi sayılabilecek davetlilere hitap eden Babacan, Türkiye`nin kısa sürede üyelik yöneliminin gereklerini yerine getirecek bir dizi reformu başarıyla gerçekleştirdiğini ve bu çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Devlet Bakanı Babacan ve beraberinde heyet yarın sabah saatlerinde Lahey`den Brüksel`e hareket edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title