Haberler

Alex'ten Maldonado'ya Övgü

Fenerbahçe Takım Kaptanı Alex de Souza, Fenerbahçe'nin Gündeminde Olan Maldonado'yu Överek, "Türkiye'de Onun Kalitesinde Bir Futbolcu Yok" Dedi.

Fenerbahçe Takım Kaptanı Alex De Souza, Fenerbahçe'nin gündeminde olan Maldonado'yu överek, “Türkiye'de onun kalitesinde bir futbolcu yok” dedi.

Fortis Türkiye Kupası'nda, Alanyaspor'u dün Alanya'da 10-3 yenen sarı-lacivertliler, lig lideri Sivasspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını Antalya'da sürdürüyor. Alanyaspor maçında oynayan futbolcular otelde dinlenirken, maçta forma giymeyen futbolcular Belek Turizm Merkezi'ndeki IC Antbel Otel'in futbol sahasında antrenman yaptı.

Teknik direktör Zico'nun nezaretinde yapılan antrenmana 14 futbolcu katıldı. Alex, Roberto Carlos, Semih gibi futbolcular yarı sahada yapılan idmanda kanatlardan ve ortalardan top çalışması yaptı. Havanın güneşli olması nedeniyle antrenmana neşe hakim oldu. Teknik Direktör Zico'nun da antrenman sırasında neşeli tavırları dikkat çekti. Zico ve futbolcular, Antalya'daki sıcak havadan Sivas'un dondurucu soğuğuna gideceklerine değinerek, bu konuda espriler yaptılar.

Kanatlardan top çalışmasında özellikle Raberto Carlos ve Alex'in birbirinden güzel golleri teknik direktör Zico'yu sevindirdi. Zico, “Sivas maçında da bu golleri sizden istiyorum” dedi.

Yaklaşık 1.5 saat süren çalışma sonrası Fenerbahçe, konakladığı Antalya Kundu'daki otele döndü. Fenerbahçe'nin yarınki taktik idmanının basına kapalı olduğu bildirildi.

Alex gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin yer almadığı maçlarda da takımının galibiyetler elde ettiğine değinerek, şunları söyledi:

“Takımımız her zaman sahaya galibiyet için çıkıyor. Kaldı ki dün de ben oynamadığım halde Alanyaspor'a takımımız 10 gol attı. Yakaladığı ve atabileceği çok sayıda gol kaçırdı. Ben olmadığım zamanlarda da buna en iyi şekilde çözüm bulacak kişi de teknik direktörümüz Zico'dur. Sakatlığımla ilgili olarak da herhangi bir sıkıntım yok. Çalışmalarıma devam ediyorum. Çalışmalarıma devam edeceğim ki, tekrar sakatlanmayayım. Gol yollarında çift ve tek forvet oynatma kararını verecek olan teknik direktörümüzdür. Bizim için tek, çift veya üç forvet fark etmez. Bizim işimiz; sahaya çıktığımız zaman görevimizi yapmak, çıkıp gol atmak, takımımıza galip getirmek.”

"TÜRKİYE'DE MALDONADO KALİTESİNDE FUTBOLCU YOK"

Fenerbahçe'nin transfer gündemindeki, eski takım arkadaşı Maldonado ile ilgili de konuşan Alex, kendisiyle en son bu ay başlarında görüştüğünü belirterek, şu bilgileri verdi:

"Maldonado, Santos takımıyla antrenmanlara başlayacaktı. Fakat daha sonra aldığım bilgiye göre, Santos takımıyla sözleşmesini feshetti. Söylentiler ve benim de aldığım haberler başka bir takımla anlaştığı yönünde. Fakat Türkiye'de de haberler çıkıyor. Bu konularda en doğru bilgiyi verecek olan kişiler yöneticilerimizdir. Biz bunları bilemeyiz. Yabancı transfer yapmak için kontenjanımız var. Maldonado ile ilgili benim bildiklerim bu kadar. Türkiye'de yapılan yorumlar Maldonado'nun Fenerbahçe'ye geleceği yönünde. Yine çıkan haberlere göre Maldonado'nun İspanya'da bir kulüple anlaştığı yönünde. Onun için bu konuda bir şey demiyorum."

Alex, Maldonado'nun Türkiye'de karşılaştırılabileceği bir futbolcu olup olmadığı sorusu üzerine de “Türk futbolunda Maldonado ile karşılaştırabileceğimiz, benzer tarzda bir futbolcu görmüyorum. TÜrkiye'de onun kalitesinde bir futbolcu yok. Defansa yakın oynayan, arkadaki oyunculara yardım edebilecek, top kalitesi yüksek, takımı atağa çıkarabilecek kapasitede yüksek bir oyuncu. Bize gelirse büyük katkı sağlar” dedi.

Alex, gazetecilere Alanyaspor maçındaki 7 farklı galibiyeti hatırlatmaları üzerine de “Brezilya'da oynadığım bir maçta 8-0'lık galibiyetimiz vardı. 14 gollük bir maça da şahit olmuştum. Dünkü maçta en beğendim gol de maçı tamamlayan gol olan Colin Kazım'ın golü” diye konuştu.

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga'nın, önümüzdeki günlerde İstanbul'a geleceğini söyleyen bir gazeteciye Alex, şunları kaydetti:

“İstanbul'a gelirse kendisi ile görüşmekten çok memnun olacağım. Çünkü Brezilya tarihinde ismi bu kadar büyük olan insanlarla görüşmek elbette harika bir duygudur. Milli takıma seçilip seçilmemem konusunda da tartışmalar var. Tabii ki kararı teknik direktör verecektir. Bu konuda da hiçbir sıkıntım yok.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title