Haberler

Alex Esti, Fenerbahçe Gürledi

Spor Toto Süper Lig'de 13.

Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe ile Bucaspor Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen maçta kazanan taraf 5-2'lik skorla Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 1., 13. ve 23. dakikasında Alex, 81. dakikasında Niang ve 86. dakikasında Semih'ten geldi. Bucaspor'un gollerini ise 65. dakikada Manucho ve 88. dakikada Musa kaydetti.

Bucaspor karşısında müthiş bir resital ortaya koyan Alex'in Fenerbahçe adına maçın henüz 35. saniyesinde attığı gol, aynı zamanda sarı-lacivertli takımın attığı 3000. gol oldu. Brezilyalı futbolcu, geçen haftada da Gaziantepspor karşısında lig tarihinde 100. golünü atarak, '100'ler Kulübü'ne girmişti.

Öte yandan karşılaşmanın 75. dakikasında Aykut Kocaman tarafından saha kenarına alınan ve tribünler tarafından çılgınça alkışlanan Alex'in direkt olarak soyunma odasına gitmesi ve ardından yeniden yedek kulübesine gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Ankaragücü'ne yenildikten sonra ligde geçen hafta deplasmanda Gaziantepspor'a da mağlup olan ve lider Trabzonspor ile arasındaki puan farkı 6'ya çıkan sarı-lacivertliler, Bucaspor'u yenerek şampiyonluk yarışında zirve takibini sürdürdü.

Fenerbahçe, bu karşılaşmanın ardından puanını 24'e yükseltti. Sarı-lacivertli takım ligde önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

DIA'NIN YERİNE GÖKAY

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Bucaspor ile yaptıkları lig maçında sürpriz bir şekilde genç oyuncu Gökay Iravul'u ilk 11'de sahaya sürdü. Bucaspor maçında orta sahada Cristian ile birlikte görev yapan Gökay, ilk kez bir lig maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Ziraat Türkiye Kupası'nda Ankaragücü maçında ilk 11'de forma giyen Gökay, ligde bu sezon 7. haftada Gençlerbirliği maçında son 4, 8. haftada da Konyaspor maçında son 14 dakika oynamıştı.

NİANG 4 RESMİ MAÇ SONRA İLK 11'DE

Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Mamadou Niang, 4 resmi maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Fenerbahçe'nin ligin 9. haftasında Galatasaray ile yaptığı derbi maçta sakatlandıktan sonra takımının yaptığı son 4 resmi maçta ilk 11'de sahaya çıkamayan, geçen hafta Gaziantepspor maçının 84. dakikasında oyuna giren Mamadou Niang, Bucaspor maçında ilk 11'de görev yaptı.

KAZIM YOK, SEMİH VE CANER YEDEK

Teknik direktör Aykut Kocaman, Gaziantepspor maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü Kazım'ı Bucaspor maçında kadroya almazken, Semih ve Caner'i ise yedek soyundurdu. Gaziantepspor maçında sakatlığı nedeniyle kadroya alınmayan, hafta içinde Brezilya Milli Takımı'nda forma giyen Andre Santos, Bucaspor karşısında ilk 11'de oynadı. Aykut Kocaman, Dia'yı ise Bucaspor maçında da yedek soyundurdu.

ALEX! ALEX! ALEX!

Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Fenerbahçe ilk atağında golü buldu. Kronometre 35. saniyeyi gösterdiğinde Kadıköy'de sahne alan ve sarı-lacivetlilerin 3000. golüne imza atan Alex oldu... Kadıköy'de dalga dalga esen sert bir lodos gibi Bucaspor'u çarpmaya başladı Fenerbahçe... Özellikle Gökhan Gönül'ün sağ kanadı makine düzeninde kullanmasıyla organize ataklar geliştiren sarı-lacivertli takım rakip ceza sahası içerisinde Niang ve Alex ile pozisyonlar yakaladı ama tabeladaki skor değişmedi.

ŞİMŞEK GİBİ...

Fenerbahçe'nin 35. saniyedeki 'şimşek gibi çarpan' golüyle büyük bir şok yaşayan Bucaspor'da tüm planlar alt üst oldu! Fenerbahçe'yi oynatmama, iyi, diri savunma yapma ve kontraatak gibi varyasyon düşüncelerini ortadan kaldıran saniye 35'ti...

Gardı düşen, moralmen ayakta durmakta zorlanan Bucaspor'a bir darbe daha geldi, sahnedeki isim '3000 binin' sahibi Alex'ti. Alex durmadı, Buca onu durduramadı! Dakikalar 23'ü gösterdiğinde Alex de Souza yine sahne aldı, skor 3-0 oldu... İlk yarının sonlarına doğru düşen tempo başka gol getirmedi ve soyunma odasına istediğini alarak giden taraf Fenerbahçe oldu.

BUCASPOR TOPARLANDI AMA..

Karşılaşmanın ikinci yarısına da baskılı başlayan Fenerbahçe, özellikle Gökhan Gönül ve Miroslav Stoch'un kanat bindirmeleriyle Bucaspor kalesinde etkili pozisyonlar yakaladı. Oyunun kontrolünü bir an olsun elinden bırakmayan ve disiplinli futbolundan ödün vermeyen sarı-lacivetli takımda Niang biraz günün de olsaydı tebaladaki skorun çok daha farklı bir hal alabilirdi.

Maçın ilk yarısında havlu atan Bucaspor, karşılaşmanın ikinci yarısında geliştirdiği kontraataklar ile gol aradı ancak bu pozisyonlar hem Volkan Demirel'in başarılı kurtarışları hem de Manucho ve Leko'nun isabetsiz vuruşları ile gol ile sonuçlanmadı.

MANUCHO UMUT VERDİ

Dakikalar ilerledikçe daha diri bir futbol ortaya koyan Bucaspor, ilk yarının aksine ikinci yarının 55 ile 70 dakikalık periyotları arasında topla daha fazla oynayan taraf oldu. Bu dakikalarda orta alanı iyi tutan ve sahayı iyi parselleyen Bucaspor, Fenerbahçe kalesinde bir umut golü aradı ve beklenen gol 65. dakikada Manucho'dan geldi. Golden sonra Fenerbahçe kalesinde etkili ataklar geliştiren ve sarı-lacivertli savunmayı zorlamaya başlayan Bucaspor, Dahmane ile gol çok yaklaştı ancak bu pozisyonda Volkan Demirel kalesinde devleşti.

GOLLER YAĞMUR GİBİ...

Karşılaşmanın 75. dakikasında oyuna müdahele eden bir anlamda Alex'i Kadıköy'e alkışlatan Aykut Kocaman, Semih Şentürk'ü sahaya sürdü. Kocaman'ın hamlesinden sonra direkt olarak soyunma odasının yolunu tutan Alex sanki bu değişikliğe biraz içerlemiş gibiydi.

Oyunun son bölümünde puan umudunu kaybeden Bucaspor, savunma kurgusunda basit hatalar yapmaya başladı ve bu hataları cezalandıran isim 81. dakikada Niang oldu. Skorun 4-1 olması Kadıköy'ü sevince boğdu... Fenerbahçe'nin gol olup yağdığı gecede 86'da Semih skoru 4-1'e getirdi... Bu sonuç baki kalacak diyenler yanıldı, maçın skorunu 88'de Musa belirledi ve Fenerbahçe ligde 13. haftayı galibiyetle kapattı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

1. dakikada Mehmet Topuz'un pasında, ceza alanı içinde Cristian topu müsait durumdaki Alex'in önüne bıraktı. Alex de penaltı noktası yakınından sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi ve sarı-lacivertlilerin lig tarihindeki 3 bininci golüne imza attı.

7. dakikada Niang'ın ceza yayı içinden sert şutunda top yandan auta gitti.

13. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında kaleci Carlos Fernandes'in yumrukla uzaklaştırmak istediği top ceza alanı içinde Niang'ın önünde kaldı. Niang, topu kontrol ettikten sonra daha müsait durumda bulunan Alex'in önüne bıraktı. Alex de plase bir vuruşla topu ağlarla buluşturarak, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti: 2-0

23. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında ceza alanı içinde topa iyi yükselen Alex, savunma oyuncularının arasından yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlağı 3. kez Bucaspor ağlarına gönderdi: 3-0

45+1. dakikada Mendy, orta alandan aldığı topla sağdan ceza alanına kadar girdikten sonra meşin yuvarlağı müsait durumdaki Alberto Manucho'nun önüne bıraktı. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Volkan yatarak meşin yuvarlağı uzaklaştırdı ve mutlak bir golü engelledi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI) BİRAZDAN...

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title