Haberler

Alex de Souza'dan Açıklamalar

Fenerbahçe'nin Takım Kaptanı Alex de Souza, Turkcell Süper Lig'in 34. ve Son Haftasında Deplasmanda Trabzonspor'u Yenmek Zorunda Olduklarını, Ardından da Galatasaray'ın, Gençlerbirliği Oftaşspor Karşısında Alacağı Sonucu Bekleyeceklerini Söyledi.

Fenerbahçe'nin takım kaptanı Alex De Souza, Turkcell Süper Lig'in 34. ve son haftasında deplasmanda Trabzonspor'u yenmek zorunda olduklarını, ardından da Galatasaray'ın, Gençlerbirliği Oftaşspor karşısında alacağı sonucu bekleyeceklerini söyledi.

FB TV'de yayımlanan 'Kaptan Köşkü' programında konuşan Alex, "Biz ligin son maçında üzerimize düşen görevi yapıp Trabzonspor karşılaşmasını kazanmalıyız. Sonrasında da rakibimizin alacağı sonucu beklemeliyiz. Gençlerbirliği maçında sadece sahada oynanan oyuna konsantre olmuştuk. Çünkü rakibimiz iyi kapanmıştı ve iyi defans yapıyordu. Ancak taraftarlarımızın tepkilerinden diğer maçta neler olduğunu az çok anlıyorduk. Özellikle Sivasspor'un ilk golü geldiğinde biz de bir şey olmadığı halde taraftarımızın büyük sevinç yaşamasından, diğer maçta neler olduğunu anlayabildik. Bu hafta da yine kendi maçımıza bakıp galibiyete konsantre olacağız" diye konuştu.

Turkcell Süper Lig'de bu sezon şu ana kadar 26 puan kaybettiklerini ve bu puanların çoğunun ligde herhangi bir iddiası bulunmayan takımlara karşı olduğunu hatırlatan Alex, "Kritik zamanlarda kaybettiğimiz o puanları arıyoruz. Galatasaray gibi ligde iddiası olan bir takıma karşı kaybetmemiz normal. Kendi evimizde oynanan maçı kazanmıştık. Deplasmanda oynadığımız maçı kaybetmemiz de normal. Dahası bu gibi durumlarda iddiası olmayan takımlara karşı kaybettiğiniz puanları arıyorsunuz. Mesela İstanbul Belediyespor'a karşı 5 puan kaybetmişiz. Rize'yle berabere kalmamız ve Bursa karşısında aldığımız mağlubiyet bizi etkiledi. Bursa maçından galibiyetle ayrılsaydık lig kopabilirdi. Bizi bu duruma sokan sebeplerden bir tanesi iddiası olmayan takımlara karşı kaybettiğimiz puanlar" şeklinde konuştu.

"BU SEZONUN İLK YARISI BEKLEDİĞİMİZ GİBİ GEÇMEDİ" Alex, söz konusu maçlarda yaşanan puan kayıplarının nedenleriyle ilgili olarak, "Analizi yapmak zor. İstanbul maçına baktığınızda bir puan kaybımız vardı ikinci maçta şansımızın da yardımıyla 2-0'dan 2-2'ye getirdik. Mateja'nın golüyle Rize maçında beraberliği yakaladık. O maçta rezalet oynadık. Sona geldiğimizde etki ediyor. Bunlar yıl içinde olan bir şeydir. Türkiye Ligi'ne baktığınız zaman ilk yarısı her zaman ikinci yarısından daha rahat geçer. İkinci yarıda kış kendini daha çok gösterir, hedefi olan takımlar, hedeflerine ulaşmak için daha çok mücadele eder. Bu açıdan ilk yarıda mümkün olduğu kadar çok puan almak gerekiyor. Bu sezonun ilk yarısı beklediğimiz gibi geçmedi ve kaybettiğimiz puanlarla bu aşamaya geldik" ifadelerini kullandı.

Ezeli rakipleri Galatasaray ile oynadıkları ve 1-0 kaybettikleri derbi maçla ilgili olarak Alex, "Galatasaray maçında kötü günümüzdeydik. Kendi oyun ortalamamızın altındaydık. Rakip istekli olunca böyle oldu. Bizim açımızdan kötü oldu. Galatasaray'ın bir pozisyonu vardı, Ümit Karan'ın şutu direğe çarptı. Onun dışında pozisyonları yoktu. Ancak yediğimiz golde hata yaptık. Bizse, benim girdiğim pozisyonla gole yaklaştık, ama onu da Aykut tuttu. Galatasaray daha organize ve daha doğru işler yaptı.

Hatamızdan kaynaklı yediğimiz gol olmasaydı o maçı şimdiye kadar oynasaydık yine 0-0 biterdi. O maçta biz kötü bir günümüzdeydik. Galatasaray ise istekliydi" diye konuştu.

"GALATASARAY GALİBİYETİ HAK ETTİ" Alex, Galatasaray derbisindeki mağlubiyetin nedeninin aşırı güven olduğu iddialarıyla ilgili bir soru üzerine ise, "Bizim takımımızda aşırı güven hiç olmadı. Bu maçı kaybetmelerimizin nedenlerini açıkladım. Bu gibi durumlarda daha az hata yapan takımlar kazanır. Biz iyi günümüzde olsaydık galip gelebilirdik. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar" ifadelerini kullandı.

Galatasaray derbisinin ardından Samandıra Tesisleri'nde yaşanan olaylar ile ilgili olarak Alex, "Tepki verenler 2-3 kişiydi ve bana göre onlar Fenerbahçe taraftarı değildi. Takımına her şartta destek veren bize yardımcı olanlar Fenerbahçe taraftarıdır. Oradaki terbiyesizleri, Fenerbahçe taraftarı olarak nitelendirmemek gerekir. Bu durum tüm taraftarlarımıza mal edilemez. O gün herkes için kötü bir gündü. Münferit olaylar benim Fenerbahçe taraftarları hakkındaki düşüncelerimi değiştiremez. Gençlerbirliği maçında yağan o yağmurda stadımızı dolduran, sonuna kadar takımını destekleyen, umudunu hiçbir zaman kaybetmeyen, iyi ve kötü günde her zaman yanımızda olanlar Fenerbahçe taraftarıdır. Bu olayları milyonlara mal edemeyiz. Ben Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü biliyorum. Ben ve arkadaşlarım Fenerbahçe taraftarına minnettarız. Bize gösterdikleri saygı ve destek takımımıza büyük yarar sağlamıştır. Bu destekten dolayı taraftarımıza minnettarım" diye konuştu.

"MADONADO'NUN NE KADAR KALİTELİ OLDUĞUNU BİLİYORUM" Alex, oynadığı futbolla yoğun eleştiri alan Sarı-lacivertli futbolcu Maldonado ile ilgili bir soru üzerine ise, "Maldonado hakkında görüşlerim değişmeyecek. Ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu biliyorum. O mevkideki oynadığım en iyi oyuncu Maldonado diyebilirim. Onun durumunu da göz önünde bulundurup değerlendirmek gerekir. Santos'ta oynarken birden kontratını feshetti. Hazırlık kampından çıktı, 20 gün antrenmansız kaldı. Appiah'ın durumunun belirsizliği nedeniyle gelişi gecikti. Buraya geldikten sonra bambaşka bir çalışma düzenine girdi. Tam adapte oldu, bir sakatlık geçirdi. Sakatlığının ardından önemli maçlarda oynamak durumunda kaldı. Onun mevkisinde gördüğüm ve oynadığım en iyi oyuncu. Şans verilirse Maldonado'nun kalitesini hep birlikte göreceğiz. Karakteri dışında şeyler beklememek lazım. Ben elbette ki takımı yapan kişi değilim, ama ben olsam gelecek yıl Maldonado'ya güvenirim. Deivid de çok eleştirildi. Haklı olduğ'in daha çok mücadele eder. Bumu Deivid bu yıl kanıtladı. Biraz daha önde oynarsa daha verimli olabilir şu andaki verimi de oldukça fazla. Maldonado konusunda da aynı şeyi düşünüyoruz. Onun başarısı bizim de başarımız olacak" diye konuştu.

"AVRUPA FUTBOLUNDA SAYGI DUYULAN BİR TAKIM OLDUK" Bu yıl Avrupa futbolunda elde ettikleri başarılarla saygı duyulan bir takım olduklarını kaydeden Alex, "Yönetimimizin sezon başında yaptığı bir planlama vardı. Avrupa'da başarı esastı. Bu yıl Avrupa futbolunda saygı duyulan bir takım olduk. Kendi evimizde Avrupa'da oynadığımız maçlar iyiydi. Kupa almasak bile çok iyi bir sezon yaşadık. 2010'a kadar Avrupa'da bir yere varabilmek için tohumları attık. Bu meyve büyüyecek bunun sonuçlarını da alacağız" ifadelerini kullandı.

Alex, Turkcell Süper Lig'in son haftasındaki Trabzonspor maçıyla ilgili olarak da, "Trabzonspor her zaman bize sıkıntı yaratmıştır. Oynaması zor bir takımdır. 3 puanla ayrılmamız ve diğer maçı beklememiz gerekiyor" diye konuştu.

(KÇ-KÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title