Haberler

Alevilerden AKP'ye Karşı "Öğretimize Saygı" Mitingi

AKP'nin "Alevi Açılımı"na Sıcak Bakmayan Alevi Örgütleri, 3 Şubat'ta Kadıköy Meydanı'nda "Öğretimize, Özgürlüğümüze Saygı Mitingi" Düzenlemeye Hazırlanıyor.

AKP'nin "Alevi Açılımı"na sıcak bakmayan Alevi örgütleri, 3 Şubat'ta Kadıköy Meydanı'nda "Öğretimize, Özgürlüğümüze Saygı Mitingi" düzenlemeye hazırlanıyor.

AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun ev sahipliğinde yapılan ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile birlikte çok sayıda bakanın da katılımı ile gerçekleştirilen muharrem ayı iftar yemeği ve Erdoğan'ın "Cemevlerinin ibadethane sayılması için yasalar çerçevesinde gerekli adımları atarız" sözleri ile somutlaşan AKP'nin "Alevi Açılımı", Alevi toplumunun önemli bir kesiminin tepkisini toplama devam ediyor.

ANKA'nın edindiği bilgilere göre, Başbakan Erdoğan'ın da davetli olduğu iftar yemeğine katılmayı reddeden ve yemeğe katılacak Alevileri "düşkün" ilan eden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, şimdi de AKP'nin Alevi politikalarını ve okullarda Alevi öğrencilerin karşı karşıya kaldığı baskıları protesto etmek üzere "Öğretimize, Özgürlüğümüze Saygı Mitingi" düzenleme kararı aldı.

3 Şubat Pazar günü Kadıköy Meydanı'nda gerçekleştirilmesi planlanan mitingin hazırlıklarına başlayan dernek, mitinge yüksek katılım sağlamak için diğer Alevi dernekleri ve sivil toplum örgütleri nezdindeki girişimlerini de sürdürüyor. Mitingle, AKP'nin Türkiye'deki Alevi toplumuna yönelik verdiği mesajların bir "asimilasyon faaliyeti" olduğu ve AKP politikalarına karşı çıkılması gerektiği mesajının verileceği belirtiliyor. (ANKA)

(AD/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title