Haberler

Alev'liler Almanya'da Çevre, Medya Ve Kültürler Arası Değişim Projesinin Tanıtımını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Sunacaklar!

Güncelleme:

Özel ALEV Lisesi Öğrencileri; "Çevre Köprüler Kuruyor-Türkiye Ve Almanya" Projesi Kapsamında, Almanya'nın Osnabrück Kentindeki Europaschule Bad Iburg Gymnasium Okulu Öğrencileriyle Birlikte Gerçekleştirecekleri Projenin Tanıtım Sunumunu; 20 Eylül 2011, Salı Günü, Federal Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff Ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Sunacaklar.

2011-2012 UNESCO projesi olarak ilan edilen "Çevre Köprüler Kuruyor- Genç Avrupalılar Diyalogda" projesinin alt kolu olan "Çevre Köprüler Kuruyor-Türkiye ve Almanya" başlıklı proje; Türkiye ile Almanya'dan okul ve gazetelerin katılımıyla gerçekleştirilecek uluslararası çevre, medya ve kültürlerarası değişim projesi olarak tanımlanıyor. Türkiye ve Almanya'dan beşer okulun eşleştirildiği projede; "Kalıcılık ve Çevre", "Çok Kültürlülük" ve "Medya" konuları üzerine çalışılacak.

Federal Almanya Çevre Vakfı (Deutsche Bundesstiftung Umwelt - DBU) ve Türkiye ile Almanya'dan çeşitli gazetelerin katılımıyla gerçekleştirilen projeye, Türkiye'deki beş okuldan biri olarak katılan Özel ALEV Lisesi; projenin ilk ayağı olan Resmi Açılış Töreni'nde tanıtım sunumu yapmak üzere Almanya'ya davet edildi.

Öğrenciler; 18 Eylül 2011 tarihinde Almanya'nın Osnabrück kentine ziyarete giderek, Europaschule Bad Iburg Gymnasium Okulu öğrencileriyle birlikte tanıtım projelerini hazırlayacaklar. İlk iki günlerini sunum çalışması yaparak geçirecek öğrenciler; 20 Eylül 2011, Salı günü saat 15:00'te ise, Federal Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e projeyi tanıtacaklar.

"Çevre Köprüler Kuruyor-Türkiye ve Almanya" projesiyle medyayı ve çevreyi eleştirel bir gözle takip etmeyi öğrenmeleri ve medyayı kalıcı gelişmeler konusunda kitleleri aydınlatan bir araç olarak kullanabilmeleri hedeflenen öğrenciler, projenin ikinci ayağını gerçekleştirmek üzere, daha sonra Türkiye'de bir araya gelecekler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title