Haberler

ALES Sınav Yerleri Açıklandı Mı? 2019 ÖSYM ALES Sınav Yerleri Nereden Öğrenilir?

Güncelleme:

2019 ALES sınav yerleri nasıl öğrenilir öğrenciler tarafından merak ediliyor. Akademik kariyerlerine devam etmek isteyen ALES öğrencileri, heyecanla sınav yerlerini sorgulamaya devam ediyor. Bunun üzerine arama motorlarında ALES sınav tarihleri ve sınav yerleri hakkında detaylı araştırmalar başladı. Peki ALES sınav yerleri açıklandı mı?

Akademik hayatına devam etmek isteyen öğrenciler 2019 ALES sınav yerlerini merak ediyor. Bu bekleyişin üzerine gözler ÖSYM'ye çevrildi. "ALES sınav yerleri açıklandı mı?" sorusu arama motorları üzerinden aranmaya başladı. Peki 2019 ALES sınav yerleri açıklandı mı?

ALES SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından belirlenen ALES sınav yerlerinin, 29 Nisan Pazartesi gününe kadar açıklanması bekleniyor. Sınav yerleri açıklanır açıklanmaz sitemizden detayları öğrenebilirsiniz.

ALES SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrenciler; "ALES sınav yerleri açıklandı mı? 2019 ALES sınav yerleri nasıl öğrenilir?" merak ediyor. Bunun üzerine arama motorlarından öğrenciler, ALES sınav tarihleri ve sınav yerleri hakkında detaylı araştırma yapmaya başladı. 2019 ALES sınavı, 5 Mayıs Pazar günü saat 10.15'te başlayacak. Adaylar 10.00'dan sonra sınav salonlarına giriş yapamayacak. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınav süresinin ilk 110 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkış yapmaları yasak olacak. Bu süreler tamamlanmadan sınav salonundan çıkmak isteyen adaylara kesinlikle izin verilmeyecek. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 110 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletilecek. Yukarıda belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacak.

ALES SINAVI NEDİR? ALES'E KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

ALES için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elamanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir. Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde sınava lisans programından mezun olmuş, lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar ile yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi olanlar başvuru yapabilir.

ALES'TE HANGİ KONULAR SORULUR?

Sınavlarda adaylara sözel ve sayısal bölümlerden oluşan bir test uygulanacaktır. Sınav Türkçe olacaktır. Her iki bölüm tek kitapçık halinde adaylara verilecek ve adaylar cevaplarını, her sorunun bitiminde yer alan cevap alanlarına işaretlenecektir. Sınavda uygulanacak testin sözel bölümünde 50, sayısal bölümünde de 50 soruluk bir test yer alacaktır. Bütün adaylar, iki testten, yüksek olarak hesaplanmasını istedikleri ağırlıklı puana uygun en az üçünü seçerek toplamda en az 100 soru cevaplandırmış olmalıdır.

Adaylar isterlerse bütün testleri cevaplandırabilecek. Sayısal test adayların temel matematiksel işlemler matematiksel ilişkilerden yararlanma, tekli, ikili ve üçlü problemler ve geometri gibi başlıklar altında yer alan soru alanlarını içerecek. Adayların sıralama, çözümleme, analiz etme, yorumlama ve mantıksal akıl yürütme gibi daha çok ileri düşünme becerileri ölçülecek.

Sözel testlerde sözcükte, cümlede ve parçada anlam, cümle ve metni tamamlama, kesin yargıya ulaşma, düşünce akışını bozan ifadeyi bulma ve parçada anlam bütünlüğü sağlama gibi başlıklar altında yer alan sorulardan oluşacak. Her bir testteki sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title