Haberler

'Alemde 40 Kişiyiz, Birbirimizi Biliriz'

YÖK Başkanı Özcan'a, Kendisi Hakkında 'Asistanım Bile Olamaz' Diyen Prof. Dr. Celal Şengör'e 'Kendi Fikri, Kimin Ne Yaptığını, Ne Olduğunu Herkes Biliyor. Alemde 40 Kişiyiz, Birbirimizi Biliriz' Dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Ziya Özcan, kendisi hakkında "Asistanım bile olamaz" diyen Prof. Dr. Celal Şengör için "Kendi fikri, kimin ne yaptığını, ne olduğunu herkes biliyor. Alemde 40 kişiyiz, birbirimizi biliriz" dedi.

YÖK Genel Kurulu, öğle arasında gazetecilerle yürüyüş yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, "Celal Şengör'ün hali ne olacak?" sorusuna, "ÜAK öyle rakamlar yolladı ki yine tutmuyor. Düzeltin diye yolladık, onlar da yanlış" yanıtını verdi. Gazetecilerin Özcan'a Şengör hakkında açılan soruşturmayı hatırlatması üzerine, "Hem biz açtık hem de kendi üniversitesi açtı. Çünkü bir şirkette yönetim kurulu üyesi olarak çalışıyormuş. Bu yasak, öğretim üyeliğinden çıkarılma nedenidir yoksa ona karşı bir şeyimiz yok bizim" diye konuştu. Özcan, ÜAK tarafından YÖK üyeliğine seçilen Şengör'ün hala atamasının yapılmamasının da söz konusu soruşturmayla ilgisinin olduğunu söyledi. Özcan, "Hakkında ciddi bir soruşturma olan adamı, meslekten atılmaya kadar gidecek bir soruşturma varken, nasıl atayacaksınız ki?" dedi.

Özcan, gazetecilerin Şengör'ün kendisi hakkında söylediği "asistanım bile olamaz" sözünü hatırlatması üzerine "Kendi fikri, kimin ne yaptığını, ne olduğunu herkes biliyor. Alemde 40 kişiyiz, birbirimizi biliriz" diye cevap verdi.

Gazetecilerin "konuşmamanız için Başbakanın ya da birinin bir talebi mi oldu?" sorusuna karşı Özcan, "Bugüne kadar onlardan bana gelen tavsiye olmadı. Bu konuda da olmadı" yanıtını verdi.

Özcan, ekibini yüzde 70 olarak oluşturduğunu belirtirken, danışmanlarının AKP'ye yakın isimler arasından seçildiğine ilişkin soru üzerine ise "Çok iyi danışmanlarım var. Şimdi birkaç arkadaşım var ODTÜ'den, onlarla konuşuyorum. Onlar gelince daha iyi olacak. Bu imaj da yıkılacak. Siz de artık bunları konuşamayacaksınız. Siz neyi konuşacaksanız onları teker teker temizleyeceğim" dedi.

-"DEVLET VE ÜNİVERSİTE HASTANELERİ KARDEŞ OLACAK"

YÖK Başkanı Özcan, YÖK ve Sağlık Bakanlığı arasında Tıpta İhtisas Komisyonu konusunda sıkıntı yaşandığını, daha sonra ise bu anlaşmazlığı giderdiklerini ifade etti. Söz konusu anlaşmazlığın devlet ile üniversite hastaneleri arasında olduğunu belirten Özcan, "Bunları kardeş müessese haline getireceğiz. İsteyen doktor adayı devlet hastanesinde çalışacak, isteyen de üniversite hastanesinde. Bu korkunç bir mobilite demek. Devlet hastanelerinde hasta çok üniversite hastanelerinde teorik bilgi ileri düzeyde" diye konuştu. Özcan, Türkiye'nin ihtiyacı olan bir database'i oluştuklarını belirterek, söz konusu database'in bugün çıkmasını beklediklerini kaydetti. Özcan, "Bu bilgiler bazında ülkenin kaç tane doktora ihtiyacı var bu nasıl temin edilir gibi projeksiyonlar yapma imkanımız olacak. İki üç ay içerisinde de buna benzer bir şeyi tıp alanı dışında da 2,5 milyon öğrenci için yapacağız. 2,5 milyon öğrencinin bilgilerini TÜİK'ten aldık" dedi. (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title