Haberler

Albrıght'e Göre Irak Savaşının Ömrü Uzun

Eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Irak'taki Şiddetin Durulmasının ve Savaşın Yakın Zamanda Bitmesini Beklemenin Hayal Olacağını Söyledi.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Irak'taki şiddetin durulmasının ve savaşın yakın zamanda bitmesini beklemenin hayal olacağını söyledi.

Eski Dışişleri Bakanı Albright, Amerika'nın önde gelen gazetelerinden Washington Post'ta yer alan Irak'a ilişkin bir yorumunda, ABD Başkanı George W. Bush'u eleştirerek, Irak'taki savaşın hedefinin hala net olmadığını ifade etti. Bush'un, Irak'ı işgal etmekle halkına ve ülkesinin başına derin bir bela açtığı yorumunda bulunan Albright, çok yönlü olarak derinleşen Irak'taki savaşı ve kaosu kısa sürede sona erdirmenin hayal olduğunu savundu.

Bill Clinton döneminin Dışişleri Bakanı Albright, geçen yıl bu tarihlerde konuşmacı olarak katıldığı Arkansas Üniversitesi'ndeki bir panelde, yine Başkan Bush'u hedef almış, Amerikan başkanının Irak politikasını ağır bir dille eleştirmişti. Amerikalı eski bakan, Irak savaşını ABD dış politikasının şimdiye kadarki en büyük faciası olarak yorumlamış, ABD Başkanı Bush'un "Tanrı bizimledir" sözüne atfen, başkanın inançlar konusunda bir sorunu olduğunu hicvetmişti.

(SK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title