Haberler

Albayrak'tan Mevlana Celaleddin Rumi'yi Anma Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, büyük İslam alimi Mevlana Celaleddin Rumi’yi vefatının 744. Yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, büyük İslam alimi Mevlana Celaleddin Rumi'yi vefatının 744. Yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı.

Başkan Albyarak anma mesajında, " Gönüllerimizin sultanı Mevlana Celaleddin Rumi'yi vefatının 744. yıldönümünde saygıyla anıyoruz. Tüm insanlığı sevgi, hoşgörü ve kardeşliğe davet eden Mevlana Celalleddin Rumi, fikir ve eserleriyle insanlığı etkileyen bilge ve erdemli bir insanıdır. "Gel, ne olursan ol, gel!.. İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol, gel. Bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel." diyen Mevlana insan sevgisinin en güzel örneğini ortaya koymuştur. Yaşadığı dönemde her kesimden insanlar tarafından sevilen Mevlana, Allah sevgisini yaşamının merkezine koymuştur. Pek çok faninin korktuğu ölümü, Yaradan'a kavuşmakla eşdeğer olarak kabul etmiştir. Bu yüzden de öleceği geceyi Şeb-i Arüs; yani düğün gecesi olarak kabul etmiştir. 17 Aralık 1273 tarihinde ebedi aleme göç eden Mevlana, geride insanlığın düşünce dünyasına ışık tutacak eserler ve nice dersler barındıran hatıralar bırakmıştır. Eserleriyle olduğu kadar yaşamıyla da örnek olan Mevlana, tüm dünyada sevilen ve saygı duyulan büyük şahsiyetler arasındaki yerini almıştır.Bu düşüncelerle, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik ikliminin hakim olduğu bir dünya kurabilme ümidiyle, gönüllerimizin sultanı Mevlana Celaleddin Rumi'yi ebedi aleme göç edişinin 744. yıldönümünde saygıyla anıyorum" ifadelerini kulandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlana Celaleddin Rumi Kadir Albayrak Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title