Haberler

Albaraka Türk Genel Müdürü Utku Açıklaması

Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, "Türkiye aleyhine çok fazla olumsuz propaganda yapılıyor, tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye'ye para giriyor ve buna rağmen ülkemiz muazzam bir potansiyele sahip." dedi.

Utku, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Antalya Şubesi tarafından düzenlenen panelde dernek üyelerine, bankacılık ve katılım bankacılığı hakkındaki tecrübesini paylaştı.

Utku, bankacılık sektörünün kar ettiğini ama bunun sebebinin faiz olmadığını söyledi.

Amerika'nın en büyük korkusunun işsizlik, Avrupa'nın enflasyon olduğunu belirten Utku, Türkiye'de ise döviz krizinin sektörü ve ekonomiyi ciddi anlamda etkilediğini, ne olacağının da belli olmadığını ifade etti.

Türk insanının ne kadar tasarruf, yatırım veya ithalat ihracat yaptığını ölçümleyemediklerini kaydeden Utku, "Bunlar kayıt dışı piyasaları ve bankacılık sektörünü çok etkiliyor. Faiz politikasıyla ülkeyi düze çıkarmak mümkün değil, geniş çaplı makro projeler ve politikalar üretmek gerekiyor. Türkiye aleyhine çok fazla olumsuz propaganda yapılıyor, tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye'ye para giriyor ve buna rağmen ülkemiz muazzam bir potansiyele sahip." dedi.

Utku, dünyada gelişen teknolojik gelişmeler, buna karşı bankaların oluşturabileceği düzenden ve Albaraka Türk tarafından organize edilen "Genç Albaraka" hakkında bilgi verdi.

Konuşmalardan sonra MÜSİAD Antalya Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Bilkay, Utku'ya plaket verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Albaraka Türk Melikşah Utku Antalya Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title