Haberler

Alarko Carrier, Ürünleri ve Marketler Zinciri Totaline ile Sodex Fuarı'nda

İklimlendirme Sektörünün Lider Kuruluşlarından Alarko Carrier, 08-11 Mayıs 2008 Tarihleri Arasında Cnr Expo Center'da Düzenlenen Isk-sodex İstanbul 2008 Fuarı'nda 860 Metrekarelik Özel Standında Isıtma-soğutma Alanındaki Ürünleri ile Kendi Bünyesinde Faaliyetlerini Sürdüren Marketler Zinciri Totaline'ı Ziyaretçilere Tanıttı.

İklimlendirme sektörünün lider kuruluşlarından Alarko Carrier, 08-11 Mayıs 2008 tarihleri arasında CNR Expo Center'da düzenlenen ISK-SODEX İSTANBUL 2008 Fuarı'nda 860 metrekarelik özel standında ısıtma-soğutma alanındaki ürünleri ile kendi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren marketler zinciri Totaline'ı ziyaretçilere tanıttı.

ISK Sodex 2006'yı 81 ülkeden 7 bin 230 yabancı profesyonel ziyaretçi gezdiğini belirten Alarko-Carrier Genel Müdürü Önder Şahin, "Her sene olduğu gibi bu yıl da bulunduğumuz salona ve standımıza ilginin yüksek olmasını bekliyoruz. Katıldığımız fuarlarda, birçok ülkeden gelen firmalar ile ticari ilişkileri geliştirmek adına önemli adımlar atıyoruz. ISK Sodex 2008 Fuarı'nın da Alarko Carrier için yeni iş bağlantılarının kapılarını açacağına inanıyoruz" dedi.

35 ÜLKEYE 37 MİLYON DOLARLIK İHRACAT Alarko-Carrier Genel Müdürü Önder Şahin, borsaya açıldıkları 1992'den bu yana sürekli kar açıkladıklarını ve şimdiye kadar hiç zarar etmediklerini belirterek, bu yılki bütçelerinde de karlılıklarında da yüzde 10'dan yüksek bir reel büyüme beklentisi içerisinde olduklarını söyledi. Şahin sözlerine şöyle devam etti:

"2007 yılında 218 milyon dolarlık bir ciroya ulaştık. İhracatta ciddi bir büyüme kaydettik ve yılı 35 ülkeye 37 milyon dolar ihracat ile kapattık. Şirketimizin ihracatta başlıca pazarları arasında İngiltere, İspanya, Yunanistan, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Afganistan, Fransa, İtalya, Macaristan, Almanya, Romanya, İrlanda, Slovakya, Suriye, Çin, Hindistan, Şili, Lübnan ve Pakistan yer alıyor. Bu yıl boyunca oldukça önemli uluslararası fuarlara katılacağız.

Hedefimiz, bu fuarlar ile yeni ticari ilişkiler kurmak, yeni pazarlara açılmak ve ihracat rakamlarımızı artırmak." Alarko Carrier fuarda, Toshiba VRF klima cihazları, Çatı Tipi klima, Fan Coil üniteler, Bina Otomasyon Sistemleri, Dalgıç Pompalar, Hidroforlar, Sirkülasyon Pompaları, Brülörler, Çelik ve Döküm Kazanlar, Atag yoğuşmalı kombiler, Serena, Harmony ve Trendy marka radiant kombiler, Radyatör ve Banyopanlar, Flair duvar ve salon tipi split klimalar, Carrier salon ve duvar tipi split klimalar, Flair konsol ve kaset tipi klimalar, Carrier kanallı klimalar, Toshiba duvar kaset ve kanallı klimalar ile Toshiba multi duvar tipi klimaları ziyaretçilerle buluşturdu.

Alarko Carier Fuar'da ürünlerinin yanı sıra Türkiye'nin ısıtma, soğutma, iklimlendirme, havalandırma, su arıtma/basınçlandırma sektörlerinde ihtiyaç duyulan yedek parçaları, tesisat, montaj, bakım, onarım malzemelerini ve ekipmanlarını toptan ve perakende satan marketler zinciri Totaline'ı da ziyaretçilerle buluşturuyor. Carrier Corporation'ın bir kuruluşu ve tescilli ticari markası olan Totaline, 1984 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde 7 mağaza ile ekonomik hayatına başladı. Daha sonra Avrupa'da İspanya, İtalya ve Yunanistan'a, Ortadoğu'ya, Mısır ve Arap Yarımadası'na yayıldı.

Türkiye'de ise Totaline, ısıtma, soğutma, klima, pompa ve su tesisatı sektörlerini biraraya getiren bir yedek parça tedarik zinciri olarak 2002 yılının Ekim ayında, Alarko Carrier organizasyonu çerçevesinde İstanbul-Dudullu'da ilk mağazasını açtı. Aynı dönemde Ankara, İzmir ve Adana'da satış mağazaları ile hizmet ağını genişletti.

1954 yılında kurulan ve ısıtma, soğutma havalandırma, su arıtma ve basınçlandırma alanlarında faaliyet gösteren Alarko Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1998 yılında, alanında dünyanın lider kuruluşu Carrier ile eşit oranda ortaklığa girdi ve şirketin adı Alarko Carrier Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak değiştirildi.

1992 yılında halka açıldığından bu yana İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) hiç zarar açıklamayan şirketler arasında yer alan Alarko Carrier 2007 yılında cirosunu 218 milyon dolara yükseltti.

(BGO-BGO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title