Haberler

Alaplı'dan Kısa Kısa

Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Gümeli Beldesi Bölüklü yaylasında bulunan bin 200 ve 4 bin 112 yaşındaki dünyanın en yaşlı porsuk ağaçlarını ziyaret etti.

Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Gümeli Beldesi Bölüklü yaylasında bulunan bin 200 ve 4 bin 112 yaşındaki dünyanın en yaşlı porsuk ağaçlarını ziyaret etti.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin en yaşlı ağaçlarının Gümeli yaylalarında bulunduğu bildirildi.

Bin ve bin 600 yıllık porsuk ağaçlarının ardından 4 bin 112 yaşındaki porsuk ağacının Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tescillendiği belirtilen açıklamada, Kaymakam Saim Eskioğlu'nun bu güzellikleri görmek için ziyarette bulunduğu ve herkesin bu güzellikleri görmesi gerektiği vurgulandı.

Alaplı Belediyesi meclis toplantısı

Belediye Başkanı Nuri Tekin, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 astere Diyarbakır'da teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen 3 askere ve Gelik'teki maden kazasında hayatlarını kaybeden 2 maden şehidine Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Bu hafta dolgu sahasında yapacakları tüm etkinlikleri iptal ettiklerini ifade eden Tekin, "Alaplı Belediyesi tarafından hazırlanan hibe projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tarafından yol süpürme ve temizlik aracı hibe edildi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Alaplı Belediyesine tahsis edilen yol süpürme aracının kamu hizmetine tahsisi oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Saim Eskioğlu Türkiye Gümeli Alaplı Politika Güncel Haberler

title