Haberler

Alaplı'da "Engelliler Haftası" Yürüyüşü

Alaplı ilçesinde "Engelliler Haftası" dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Alaplı ilçesinde "Engelliler Haftası" dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Alaplı Belediyesi ile Alaplı Özel Umut Yıldızı Rehabilitasyon Merkezi tarafından "Engelliler Haftası" ve "Anneler Günü" dolayısıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, amfi tiyatroda sona erdi. Yürüyüşe tekerlekli sandalyesiyle katılan fiziksel engelli Feridun Yılmaz'ı (21) annesi Hava Yılmaz taşıdı.

Özel Umut Yıldızı Rehabilitasyon Merkezi öğretmeni Şengül Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, ilçede her yıl Engelliler Haftası'nda yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

Farkındalık yürüyüşüne katılanlara teşekkür eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Engelli bireylerin yaşamlarını sürdürmesi, bakılması, korunması, eğitilmesi ve hayata katılması sınırlı seviyededir. Devletin sosyal devlet anlayışıyla yaptığı yeni düzenlemelerle bu sınırlar aşılmaya çalışılmaktadır. Bu bağlamda engelli bireylere acıma duygusuyla yaklaşmak yerine kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu bireylere hizmet getiren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlenmesine önem verilmelidir."

Anne Yılmaz, bu tür etkinliklerin düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu güzel günde farkındalık yürüyüşünde oğlumu ben taşımak istedim. Onu çok seviyorum." dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de belediye olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Engelliler Haftası Anneler Günü Alaplı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title