Haberler

Alanya Red Arena 2015 Heyecanı Sona Erdi

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen Red Arena Motosiklet Festivali ve Enduro Etkinlikleri 50 kilometrelik parkurdan oluşan Red Arena 2015 yarışıyla tamamlandı. Yarışmanın birincisi Alman sporcu Rene Dietrich oldu.

Alanya Belediyesi desteğiyle Alanya Enduro Takımı tarafından düzenlenen Red Arena Motosiklet Festivali ve Endure Etkinlikleri kapsamında 'Red Arena 2015' yarışı yapıldı. Toplam 70 sporcunun katıldığı yarış Hıdrellez Kilisesi önünden başladı. 50 kilometrelik zorlu parkurda yarışçılar, Alanya Seyir Terası'ndaki bitiş noktasına ulaşmak için mücadele etti. Bitiş noktasına gelen ilk isim Alman Rene Dietrich olurken, Bulgar Teodor Kabakchiev ikinci, Mehmet Ali Yüksel de üçüncü oldu. Ufak kazaların yaşandığı yarışmada motosikletinden düşen Yunus Mor, ambulansa alınarak tedavi edildi.

Yarış sonunda gazetecilere açıklama yapan birinci Rene Dietrich, Alanya parkurunun zorlu olduğunu söyledi. Bazı engebeli yerlerde zorlandığını belirten Dietrich, "İlk başlarda zorlandım. Ondan sonra parkur gayet akıcıydı ama zordu ve çok zorlandık. Yine de pes etmedim sonuna kadar geldim. Bitişe 2 kilometre kala düştüm. Yine de çok iyiydi ve birinciliği elde ettim" dedi.

Yarışmayı üçüncü tamamlayan Alanyalı Mehmet Ali Yüksel de "Çok zorlu bir parkurdu, dünya standartlarında bir parkurdu. Çok zorlayıcı geçti ama tabi ki dirençli olmak, antrenmanlı olmak başarıya ulaşmanın yolu oluyor. Güzeldi gayet keyifli geçti. Birçok arkadaşım benden önce başlamıştı onları geride bıraktım. Kaza bela olmadan bir şekilde bitirdik Allaha şükür çok da keyifliydi" diye konuştu.

Yarışta dereceye giren sporculara madalyaları Galip Dere Plajı'nda düzenlenecek törenle verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alanya Belediyesi Ali Yüksel Hıdrellez Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title