Haberler

Alanya'da Yediği Balon Balığından Zehirlendi

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde denizden tuttuğu balon balığını yiyen Ali Yüzen (58), zehirlendi.

Mahmutlar Mahallesi'nde oturan Ali Yüzen, dün denizden tuttuğu balon balığını evine götürüp pişirip yedi. Bir süre sonra fenalaşan Yüzen için yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. Gelen sağlık ekiplerince ambulansla Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Yüzen tedaviye alındı. Yoğun bakıma alınan Ali Yüzen'in tedavisi sürüyor.

GÜÇLÜ BİR ZEHİRE SAHİP BALON BALIĞININ AVLANMASI DA TÜKETİLMESİ DE YASAK

Zehirli  ve avcı balık türlerinden balon balığının avlanması da yenmesi de yasak. Hint Okyanusu kökenli olan bu balık Süveyş Kanalı aracılığıyla Akdeniz'e geliyor. Son yıllarda bu zehirli balık, Akdeniz'in yanı sıra Ege Denizi'ne kadar ulaştı.  Balon balığı zehirli ve avcı bir balık olması nedeniyle bulunduğu yerde başka balıkların yaşamasına izin vermiyor, diğer balıkların yumartalarını da tüketiyor.  Balon balığını yiyen başka bir canlı türüde yok.  Bu nedenlede balıkçılar için büyük sorun yaratıyor, bu balığın bulunduğu yerde deniz neredeyse balık yönünden fakirleşip kuruyor. Balon balığının yaşadığı bölgelerde kefal, çipura, levrek gibi balıklar bulunmuyor. Oltayla avlananlar bu balığı yakalayabiliyor ama öldürücü etkide zehirli olduğu için kesinlikle tüketilmemesi gerekiyor. Uzmanlar çok güçlü bir zehire sahip olan balon balığının kedi ve köpek gibi diğer hayvanlara da yedirilmemesi gerektiğini kaydediyor. Balon balığının zehiri ise ilaç sanayinde kullanılıyor.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title