Haberler

Alanya'da Turist Teknesi Batma Tehlikesi Atlattı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir tur teknesi, kayaya çarpması sonucu su aldı. Batma tehlikesi geçiren teknedeki turistler ve mürettebat, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekiplerce kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Alanya'da saat 16.00 sıralarında 5 turist yolcusu ve 3 mürettebatıyla Alanya Kalesi altındaki mağaralara özel tura çıkan Ümit Yalın'a ait 35 yolcu kapasiteli tekne, Alanya Kalesi'nin altındaki mağaralara girmeden denizde kayaya çarpması sonucu su almaya başladı. 15 metre uzunluğundaki teknenin kaptanı, telsiz ile Liman Başkanlığı'ndan yardım istedi. Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile temasa geçti ve kurtarma ekipleri zodyaklarla olay yerine gitti. Ölen yada yaralanan

olmadığı kazada 5'i yolcu olmak üzere 8 kişi, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından botlara bindirilerek kurtarıldı. Ucuz atlatılan kaza sonrası tarihi Kızılkule altına çekilen teknenin içindeki su boşaltıldı.

(RY-SÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title