Haberler

Alanya Triatlon Yarışları'nın ikinci gününde Paratriatlon Dünya Kupası mücadeleleri gerçekleştirildi

Güncelleme:

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 30. Alanya Triatlon Yarışları, Paratriatlon Dünya Kupası'yla devam etti.

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 30. Alanya Triatlon Yarışları, Paratriatlon Dünya Kupası'yla devam etti.

Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) ile Alanya Belediyesinin organizasyonundaki yarışlar, Paratriatlon Dünya Kupası mücadeleleriyle sürdü.

Galip Dere Plajı'nda başlayan organizasyonda, erkekler ve kadınlarda 33 sporcu, 6 kategoride yarıştı. Sporcular yarışta 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 3 kilometre koşu etabını tamamladı.

Kadınlar PTS2'de Veronika Gabitova (Rusya), PTS3'de Evgeniya Koroleva (Rusya), PTS4'de Svetlana Karama (Rusya), PTS5'de Alisa Kolpakchy (Ukrayna) ve PTVI B2'de Vita Oleksiuk (Ukrayna) altın madalya kazandı.

Erkeklerde ise PTS2'de Geoffrey Wersy (Fransa), PTS4'de Nurbek Toichubaev (Kırgızistan), PTS5'de Bence Mocsari (Macaristan), PTVI B1'de Donnacha McCarthy (İrlanda), PTWC H1'de Semen Radaev (Rusya) birinci sırayı elde etti.

Yarışların ardından düzenlenen törenle sporculara madalyaları verildi.

Paratriatlonda olimpiyat hedefi

TTF Başkanı Bayram Yalçınkaya, törenin ardından yaptığı açıklamada, Paratriatlon Dünya Kupası'nı Türkiye'de ikinci kez gerçekleştirdiklerini söyledi.

2022 yılında da organizasyonu burada gerçekleştirmeyi planladıklarını aktaran Yalçınkaya, dün seçmeleri gerçekleştirilen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nın B ve A finallerinin yarın yapılacağını, pazar günü ise Türkiye Yaş Grupları Kupası'nın gerçekleştirileceğini aktardı.

30. yıla özel nostalji triatlonuna 1990 yılında yarışmış herkesi davet ettiklerini anlatan Yalçınkaya, şöyle konuştu:

"Onlarla birlikte bende yarışacağım. Daha sonra Mixed Relay Kupası olacak. Bugün aldığım bir bilgiye göre bir dünya rekoru gerçekleşiyor. Şöyle ki Mixed Relay yapılmaya başlandığı günden beri en fazla 29 takım katılmış bu turnuvaya. Burada ise şu anda 31 ülke görünüyor. Bu da Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı'nın söylediğine göre bir dünya rekoru. Bu bizi mutlu etti. Çünkü 30. yılımıza denk geldi."

Organizasyona ilişkin uluslararası temsilcilerden çok güzel tepkiler aldıklarını belirten Yalçınkaya, ayrıca paratriatlondaki sporcu sayısını artırıp, 2024 Paris Olimpiyatları'na katılmak istediklerini sözlerine ekledi.

Yarışlar, 3 Ekim Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA / Spor

Antalya Alanya Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title