Haberler

Alanya'da Papaz, Kilise Yapımı İçir Müftüden Yardım İstedi

Antalya'nın Alanya İlçesinde Görev Yapan Alman Papaz Joachim Kusch, Ziyaret Ettiği İlçe Müftüsü Ahmet Hamdi Taşpınar'dan Kilise Yapımı İçin Destek İstedi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde görev yapan Alman papaz Joachim Kusch, ziyaret ettiği İlçe Müftüsü Ahmet Hamdi Taşpınar'dan kilise yapımı için destek istedi.

Bir yıldır Alanya'da görev yapan papaz Joachim Kusch, eşi Johanna Kusch ile birlikte İlçe Müftüsü Ahmet Hamdi Taşpınar'ı ziyaret etti. Alanya'da çok sayıda yabancı yaşadığını, ancak bunların ibadethanelerinin bulunmadığını söyleyen papaz Kusch, kilise yapımına bazı kesimlerin itiraz ettiklerini belirtti. Bu konuda Taşpınar'dan kendilerine manevi destek vermesini isteyen papaz Kusch, "Burada yaşayan Hıristiyanları bir araya getirebilecek kilise ve kültür merkezine ihtiyacımız var" dedi.

Müftü Taşpınar ise, yurt dışında yapılan camilerin tamamının orada yaşayan Türk dernekleri tarafından yaptırıldığını söyleyerek, "Bu camilere o ülkelerdeki devletlerin herhangi bir desteği olmamıştır. Alanya'da yaşayan Almanlar da aynı yöntemle kilise yapabilirler" diye konuştu.

Kısa süren görüşmede Müftü Ahmet Hamdi Taşpınar, papaz Kusch'a Almanca ve Arapça Kur'an-ı Kerim hediye etti.

(RY-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title